субота, 29 березня 2014 10:17

Парламент Криму обдурив татар: ніяких квот у владі для них не буде

Парламент Криму обдурив татар: ніяких квот у владі для них не буде
Фото: 24tv.ua

20-відсоткова квота для татарської меншини в органах влади Криму, про яку раніше говорили, не передбачається в проекті нової конституції півострова.

Про це заявив кримський віце-спікер, голова Конституційної комісії Григорій Іоффе.

"Це було рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим (до проголошення незалежності й возз'єднання з Росією). У Російській Федерації немає правових підстав для введення будь-яких квот", - сказав Іоффе.

За його словами, в Росії вибори до органів влади проходять на рівній основі, будь-яких переваг за національними ознаками не передбачено.

"Ми будемо добирати ці відсотки, про які говорили, очевидно, за допомогою призначень, там, де не проходять вибори. Але головним критерієм будуть не національна приналежність, а професійні якості", - зазначив голова комісії.

При цьому Іоффе повідомив, що нова конституція Республіки Крим збереже державний статус української і кримськотатарської мов нарівні з російською.

У четвер, у перший день роботи Конституційної комісії, Григорій Іоффе повідомив, що підготовка проекту документа буде завершена у двотижневий термін, передає ИТАР -ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Криму обдурив татар: ніяких квот у владі для них не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі