понеділок, 29 липня 2024 22:56

Парамедикиня "Пташка" звернулася до Зеленського з вимогою перевірити керівництво 59-ї бригади

Парамедикиня "Пташка" звернулася до Зеленського з вимогою перевірити керівництво 59-ї бригади
Катерина "Пташка" Поліщук звернулася до президента України Володимира Зеленського. Фото: УНІАН

Парамедикиня Катерина "Пташка" Поліщук закликала звільнити командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Богдана Шевчука. Вона звинуватила його в "егоїзмі і сліпому кар'єризмі".

"Пташка" звернулася до президента Володимира Зеленського та закликала його провести перевірку в 59-й ОМПБр, пише ТСН.

Вона закликала звернути увагу і провести службову перевірку за фактами злочинних наказів, свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі і з високих керівних посад, егоїзм, сліпий карʼєризм, усунення всіх "незгодних" командирів, пригнічення бойового духу та приниження особового складу повною байдужістю до основної мети військовослужбовців та його, як командира у війні з ворогом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 80-та бригада ДШВ записала відеозвернення щодо командира Ішкулова

За її словами, після призначення через "родинні зв'язки" вищого військового керівництва Богдана Шевчука на посаду командира 59 ОМПБр з квітня 2024 року виникли проблеми. Відбувалося усунення всіх "незгодних" командирів. Через нелюдське та непрофесійне ставлення Шевчука, вона була змушена припинити співпрацю з цією бригадою.

"Робоча група, що проводила перевірку, не виявила випадків видання злочинних наказів. Водночас, встановлено окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною", йдеться у повідомленні військової служби правопорядку.

Керівництвом ЗСУ ухвалено "належні рішення та вжито низку заходів", спрямованих на попередження подібних випадків.

"Окремих посадових осіб командування бригади притягнуто до відповідальності", йдеться в повідомленні.

У червні начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич заявив про некомпетентне командування генералом Юрієм Содолем військами, що призвело до втрат територій. Також Кротевич звинуватив генерала у загибелі українських військових.

24 червня президент Володимир Зеленський звільнив Содоля і призначив командувачем Об'єднаних сил ЗСУ бригадного генерала Андрія Гнатова.

Зараз ви читаєте новину «Парамедикиня "Пташка" звернулася до Зеленського з вимогою перевірити керівництво 59-ї бригади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі