понеділок, 29 липня 2024 21:40

80-та бригада ДШВ записала відеозвернення щодо командира Ішкулова

80-та бригада ДШВ записала відеозвернення щодо командира Ішкулова
80-та окрема десантно-штурмова Галицька бригада ДШВ зробила заяву щодо командира Еміля Ішкулова. Фото: pravda.com.ua

80-та окрема десантно-штурмова Галицька бригада Десантно-штурмових військ Збройних сил України, яка на днях отримала інформацію про потенційне зняття з посади комбрига, полковника Еміля Ішкулова, виступила проти такого рішення.

Про це повідомила "Українська правда".

"Вимагаємо залишити на посаді командира 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади – полковника Ішкулова Еміля Шамільовича під керівництвом якого й надалі готові виконувати бойові завдання, звільняти українську землю від російської нечисті. Ми підтримуємо полковника Ішкулова", - сказано у зверненні командирів батальйонів і дивізіонів 80-ї бригади.

У зверненні про Ішкула сказали, що він "пройшов усі командирські ланки - від командира розвідувального взводу до бойової бригади".

"Він знає, що таке вести людей за собою, в тому числі і в тил ворога. Це командир, який детально планує всі операції. Адже для нього на першому місці - життя кожного з нас. Це професійний військовий, який розуміє сучасне поле бою та адекватно реагує на виклики російсько-української війни", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про результати перевірки у 59-й бригаді після скарги "Пташки" на командира

"Ми не розуміємо чому командири, які користуються беззаперечним авторитетом серед особового складу, які мають звитяжний бойовий шлях та досвід великої війни - не угодні для вищого керівництва ЗСУ, адже не бояться озвучувати проблемні питання та доповідати реальний стан справ, не займаються замилюванням очей та не кладуть бездумно людей на шляху до чергових погонів та орденів", - сказано у зверненні.

Також військові записали відеозвернення.

У червні начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич заявив про некомпетентне командування генералом Юрієм Содолем військами, що призвело до втрат територій. Також Кротевич звинуватив генерала у загибелі українських військових.

24 червня президент Володимир Зеленський звільнив Содоля і призначив командувачем Об'єднаних сил ЗСУ бригадного генерала Андрія Гнатова.

Зараз ви читаєте новину «80-та бригада ДШВ записала відеозвернення щодо командира Ішкулова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі