пʼятниця, 24 березня 2023 01:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ордер на арешт Путіна: Данілов пояснив, як це вплине на Росію

Ордер на арешт Путіна: Данілов пояснив, як це вплине на Росію
Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна. Фото: скриншот з відео

Рішення Міжнародного кримінального суду про ордер на арешт Володимира Путіна є вкрай важливим.

Але його варто було ухвалити набагато раніше. Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов 24 Каналу.

"Я б дуже хотів, щоб це сталося ще влітку 2014 року, коли за прямою вказівкою Путіна був збитий літак MH17, на борту якого загинули 80 дітей, з них – 3 немовлят", – наголосив секретар РНБО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС відповів на істерику Медведєва

Секретар РНБО зауважив, що рішення Міжнародного суду стане "поворотний момент у багатьох історіях, які нас чекають найближчим часом".

"Це буде виклик для тих людей, які вважають себе "елітою" в Росії. Це буде питання для бізнесу та для російських олігархів", – зазначив Данілов.

За його словами, вже зараз оточення Путіна чудово розуміє, що світова спільнота не відпустить російського диктатора.

"Путін обов'язково опиниться на лаві підсудних. Це неминуче", – наголосив секретар РНБО.

Данілов додав, що зараз очільник Кремля не може спокійно відвідати жодну зі 123 країн, які є учасниками Римського статуту. Адже там диктатору загрожує арешт.

17 березеня МКС видав ордер на арешт Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Європейський Союз виступив з повною підтримкою Міжнародного кримінального суду після погроз заступника голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитра Медведєва вдарити гіперзвуковою ракетою по будівлі суду в Гаазі.

Зараз ви читаєте новину «Ордер на арешт Путіна: Данілов пояснив, як це вплине на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі