середа, 07 серпня 2013 15:04

Опозиціонери в Донецьку відмовляють прокуратуру та міліцію від ще одного політичного процесу

Опозиціонери в Донецьку відмовляють прокуратуру та міліцію від ще одного політичного процесу
Констянтина Матейчика Артемівський суд засудив до трьох років ув'язення. Фото: dt.ua

Депутати від "Батьківщини" у Донецьку очолили пікет із 300 людей, поговорили із прокурором і поїхали до слідчого ізолятора вимагати зустрічі із незаконно ув'язненим головою Донецької обласної організації Костянтином Матейченком.

Про це у коментарі Gazeta.uaрозповів нардеп Сергій Пашинський.

"Я зараз перебуваю у Артемівському слідчому ізоляторі. Домагаюся зустрічі із головою обласного осередку "Батьківщини" Костянтином Матейченком, якого незаконно ув'язнили. Щойно закінчилась акція протесту під стінами Донецької обласної прокуратури. Людей було відносно не багато, під триста чоловік. Ми ж тільки учора ввечері прийняли рішення організувати цю акцію. Однак справа не в кількості людей, а в їхньому духові. До членів донецької "Батьківщини" приєдналися "ударівці" і "свободівці", - запевнив нардеп.

Він також розповів, що мав розмову із прокурором Донеччини.

"Я тільки що відвідав прокурора і заявив йому, що нашого соратника не здамо. Сказав йому, що вони самі зробили усе можливе для того, щоб справа мала ознаки політичної. Перше - справу порушено через декілька днів після того як Матейченко зареєструвався у народні депутати по округу Клюєва. Друге — його арештували і посадили після того, як його призначили головою обласної організації "Батьківщини". Третє - це справа 2004 року. Варто згадати хто тоді керував цією областю і приймав рішення. Це і смішно і сумно", - підкреслив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" в Донецьку виходить на масові акції протесту через ув'язення свого голови

Опозиціонер висловив сподівання, що "місцевим правоохоронцям вистачить розуму зрозуміти в яку неприємну історію вони попали".

"Справа ця суто політична. Його засудили за рішення колегіального органу сільської ради у 2004 році. Це буде та справа, яка вкотре принизить Україну в очах світового співтовариства", - сказав він.

Нардеп вважає, що ця акція протесту у Донецьку — показова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія на заводі Фірташа поклала на лікарняні ліжка вже 23 людини

"Я щойно виступав, подякував людям, що вони прийшли. Я впевнений, що ще 4 року тому така акція була б неможливою. За три роки царювання Януковича люди навіть у Донецьку вже розуміють, що досить терпіти цей режим, боятися бандитів. З кожним днем переконуюся, що наша перемога - невідворотна. Я дивився на людей і усвідомлював,що цей режим закінчується і слава Богу. Закінчується він саме  у центрі області, де він починався. Люди не бояться більше, розуміють, що ми переможемо", - підсумував Пашинський.

Нагадаємо, 5 серпня Артемівський суд засудив главу донецької "Батьківщини" до трьох років ув'язнення. За інформацією прес-служби обласної організації "Батьківщини", Матейченка звинуватили  у зловживанні службовим становищем. Члени місцевого осередку "Батьківщини" заявили: якщо Матейченка не звільнять, організація розпочне антипрезидентську кампанію з вимогою відставки Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери в Донецьку відмовляють прокуратуру та міліцію від ще одного політичного процесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі