четвер, 27 червня 2024 07:24

Байден і Трамп проведуть перші дебати: що відомо

Байден і Трамп проведуть перші дебати: що відомо
Вибори у США відбудуться 5 листопада. Фото: eastnews.ua

У США чинний глава Білого дому Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп проведуть перші теледебати на телеканалі CNN уже 27 червня.

Уперше в історії виборів теледебати відбудуться ще до національних партійних з'їздів, тобто до офіційного висунення кандидатів, пише "Укрінформ". Дебати розпочнуться в четвер о 21:00 (у п'ятницю, о 4:00 за Києвом) і триватимуть 90 хвилин.

"На вимогу Трампа, опоненти не матимуть жодних записів, а лише чисті аркуші паперу та ручки. На вимогу Байдена, поєдинок відбудеться без аудиторії, яка могла б підбадьорювати своїх лідерів вигуками чи аплодисментами. У студії будуть присутні лише двоє телеведучих. Мікрофони вмикатимуть лише коли політики відповідатимуть на свої запитання. Так вони не перебиватимуть один одного й не вставлялимуть коментарі, як це любить робити Трамп", - сказано в повідомленні.

Байден протягом тижня перебуває у заміській резиденції Кемп-Девід, де з групою радників готується до дебатів.

"Йому допомагають керівник штабу Джеффрі Зенц, старша помічниця Аніта Данн, головний консультант кампанії Майк Донілон, екскерівник штабу Рон Клайн та особистий адвокат Байдена Боб Бауер, який грає роль Трампа в інсценованих дебатах", - пишуть американські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Трампа розкрили план припинення війни в Україні

Команда Байдена наголошує на темах, які вважає вигідними для президента. Це інвестиції в інфраструктуру, кліматичні проблеми, міжнародна політика та заходи боротьби з міграцією на кордоні.

Головна мета 78-річного Трампа - показати, що 81-річний Байден втратив пам'ять і гостроту розуму, а тому нібито не здатний очолювати країну ще чотири роки (у листопаді йому виповниться 82 роки). Байден, своєю чергою, має довести, що придатний для цієї ролі.

Союзники Трампа стверджують, що він енергійніший і вправніший за чинного президента. Тож намагатиметься атакувати Байдена з різних питань, поки той перебуватиме в позиції оборони.

У жовтні, ближче до дня виборів, кандидати проведуть ще одні теледебати.

60-ті президентські вибори у США відбудуться 5 листопада. Також пройдуть вибори обох палат Конгресу - Палати представників і третини Сенату.

Дональд Трамп заявив, що не збирається відправляти американські війська в Україну у разі, якщо він знову очолить Білий дім. А на черговому передвиборчому заході у Детройті Трамп вкотре розкритикував масштаби підтримки України.

Зараз ви читаєте новину «Байден і Трамп проведуть перші дебати: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі