середа, 14 лютого 2024 09:18

"Він просто мафіозі" - генерал США розкритикував погрози Трампа щодо НАТО

"Він просто мафіозі" - генерал США розкритикував погрози Трампа щодо НАТО
Генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес різко розкритикував погрози Дональда Трампа щодо НАТО. Фото: eastnews.ua

Ворожість Дональда Трампа до НАТО не має нічого спільного з тим, що держави-члени Альянсу не витрачають достатньо коштів на власну оборону.

Екскомандувач армії США в Європі Бен Годжес назвав колишнього президента США мафіозі, пише The Times.

"Трамп ненавидить альянси. Він ненавидить зобов'язання, за якими йому доведеться щось виконувати. Мафіозі, яким і є Трамп, не хоче, щоб хтось обмежував його можливості. Його не хвилюють моральні зобов'язання. Він готовий усе кинути", - сказав генерал-лейтенант у відставці.

Раніше Трамп заявляв, що дозволив би Росії атакувати країни-члени НАТО, які роблять мало внесків.

Західні лідери засудили заяву Трампа, а Білий дім відкинув коментарі Трампа, назвавши їх жахливими та безглуздими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден відповів на погрози Трампа про РФ і союзників НАТО

Трамп раніше вже заявляв, що НАТО "витрачає американські ресурси". 10 січня французький єврокомісар Тьєррі Бретон заявив, що у 2020 році одіозний політик попереджав ЄС, що США не прийде на допомогу, якщо Європа зазнає військового нападу. Експрезидент США також заявляв, що "НАТО померло" і погрожував, що США вийдуть з Альянсу. Трамп, за словами Бретона, висловив претензії Німеччині, яка нібито недоплатила $400 млрд оборонних внесків.

Торік 9 грудня видання The New York Times писало про побоювання Європи щодо другого президентства Трампа, яке може призвести до фактичного виведення США з НАТО і знищення Альянсу. Він неодноразово погрожував цим за своєї каденції.

Президент США Джо Байден відверто розкритикував Дональда Трампа, який заявив, що дозволив би Росії напасти на членів НАТО.

Трамп своїми словами про НАТО надіслав небезпечний, шокуючий сигнал світові та дав диктатору Володимиру Путіну добро на вторгнення в деякі країни-члени НАТО, які є союзниками США. Про це Байден сказав в екстреному зверненні з Білого дому.

Зараз ви читаєте новину «"Він просто мафіозі" - генерал США розкритикував погрози Трампа щодо НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі