понеділок, 07 березня 2022 11:33

Окупанти запропонували евакуювати українців у РФ - Україна відповіла

Окупанти запропонували евакуювати українців у РФ - Україна відповіла
Верещук закликала цивілізований світ натиснути на Росію. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Росія вночі надіслала лист із пропозицією оголосити 7 березня режим тиші з 10:00 та відкрити гуманітарні коридори маршрутом з Києва на Білорусь і далі в РФ, а також із Сум і Харкова – одразу на Росію.

Україна у відповідь направила своє бачення щодо гуманітарних коридорів та заявила, що пропозиція РФ є абсурдною та неприйнятною, повідомила у понеділок віцепрем'єрка, міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук, передає Gazeta.ua.

"Росія вже двічі зривала відкриття гуманітарних коридорів, обстрілюючи маршрути. Тепер росіяни кажуть, що готові відкрити їх, але у бік РФ. Це – неприйнятно та цинічно. Не поїдуть наші люди з Іванкова, Димера, Вишгорода, з-під Києва у Білорусь, щоб потім літаками полетіти у Російську Федерацію", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуманітарні коридори блокують за вказівкою Путіна – МВС України

Верещук додала, що росіяни зробили таку пропозицію, "враховуючи особисте прохання президента Франції Еммануеля Макрона".

"Сподіваюся, президент Макрон розуміє, що його ім'я іта щире намагання зарадити й допомогти цивільному населенню України, а також іноземним громадянам Китаю, Пакистану, Індії і багатьох інших держав, насправді використовується й маніпулюється саме РФ", – підкреслила віцепрем'єрка.

Вона закликала цивілізований світ натиснути на Росію.

"Нам потрібні гуманітарні коридори. Треба виводити цивільних українців та іноземців з гарячих зон. Тільки офіційні повідомлення української влади! Тільки вони є підставою роботи гуманітарних коридорів на українській території", - наголосила Верещук.

У Маріуполі Донецької області російські загарбники двічі зривали евакуацію мирного населення, попри домовленість делегацій. Як тільки "зелені коридори" мали запрацювати, росіяни починали обстріли.

На виїзді з міста Ірпінь Київської області окупанти відкрили вогонь по цивільних під час евакуації. Є загиблі й поранені, серед них діти. Вогонь вели з мінометів. Серед загиблих можуть бути члени однієї родини.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти запропонували евакуювати українців у РФ - Україна відповіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі