вівторок, 16 червня 2009 11:57

Огризко: "Так чи інакше Україна буде в НАТО!"

Огризко: "Так чи інакше Україна буде в НАТО!"

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони, колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко заявляє про саботаж урядом програм зі вступу України в НАТО.

"На превеликий жаль, через позицію нашого рідного уряду, ми не можемо займатися тією роботою (зі вступу України в НАТО), яка проводилася навіть минулого року", - заявив Огризко, виступаючи на засіданні 6-ої асамблеї Громадської ліги Україна-НАТО на тему "Розвиток безпеки для цивільного суспільства в міжнародному контексті: сучасне сприйняття, стан і перспективи" у вівторок в Києві.

Зокрема, за його словами, в поточному році Кабінет міністрів фактично припинив фінансування всіх програм, які були направлені на розширення євроатлантичної співпраці України і НАТО.

"На жаль, фінансування було практично припинене... але, незважаючи навіть на ті крихти, які отримувало Міністерство закордонних справ, ми продовжували вести нашу роботу в даному напрямі", - сказав перший замсекретаря РНБО.

В той же час Огризко запевнив присутніх в тому, що апарат РНБО "візьме на себе контролюючу функцію щодо євроатлантичних прагнень України".

"Давайте з оптимізмом дивитися в майбутнє - так чи інакше Україна буде в НАТО!", - підкреслив він.

У свою чергу директор Центру інформації і документації НАТО в Україні Мішель Дюре підкреслив, що більшість громадських організацій, що існують в країні, "своїми діями часто нівелюють справжні цінності альянсу, але якщо Україна дійсно хоче вступити в НАТО, повинне бути розуміння, що це лише допоможе об"єднати наші цінності".

Дюре також повідомив, що завершує свою роботу в Києві.

"Але перебуваючи в Брюсселі, я буду дуже сумувати по своїй улюбленій Україні", - сказав представник НАТО.

Раніше, заступник голови Секретаріату президента, постійний представник Президента в парламенті Ігор Попов заявляв, що сухопутна фаза міжнародних навчань "Сі Бриз-2009" зірвана.

Метою навчань є відпрацювання за стандартами НАТО дій багатонаціональних сил під час планування і проведення миротворчої (антитерористичної) операції.

Нагадаємо, Верховна Рада звільнила Огризка з посади голови Міністерства закордонних справ. Через два тижні відповідним указом Віктора Ющенка він був призначений першим заступником секретаря ради нацбезпеки і оборони.

За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Огризко: "Так чи інакше Україна буде в НАТО!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі