середа, 02 березня 2022 17:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Офіс президента про плани Кремля щодо Януковича: "Це абсолютний "політичний труп"

Офіс президента про плани Кремля щодо Януковича: "Це абсолютний "політичний труп"
ОП відреагував на інформацію про Януковича у Мінську. Фото: УНІАН

Бажання Кремля зробити президента-втікача Віктора Януковича "президентом України" свідчить про тотальне незнання Росією реальних настроїв в Україні.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, пише "Українська правда".

У такій феєричній історії з "Януковичем, який у Мінську" важливими є кілька аспектів, зазначив Подоляк.

"Перший і ключовий: будь-яка згадка прізвища Янукович, як якась "можливість", вкотре показує нам тотальне незнання РФ реальних настроїв в Україні.

Повна відсутність розуміння, що за країна. Жодної об'єктивної аналітики у росіян ніколи не було - звідси такі вбивчі рішення. З цього ряду – пропагандистські розповіді про "масової зустрічі російських танків квітами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін боїться української армії" - чому в Росії заговорили про мобілізацію та воєнний стан

Насправді жодних, навіть поодиноких "зустрічей" немає - тільки ненависть, найжорстокіше знищення цих самих танків і навіть масові спроби зупинити бронетехніку своїми тілами.

Помилково сподівалися, що до них поставляться по-доброму в країні, яка ненавидить будь-яких загарбників. З цього ж ряду – впевненість російських еліт у тому, що у нас вулицями маршують стотисячні армії націоналістів. Коротше, взагалі нічого не розуміють в Україні", - сказав він.

Другий аспект, на думку Подоляка, у цієї історії полягає в тому, що "Янукович – це абсолютний "політичний труп".

"Настільки давній аутсайдер із токсичною репутацією, що згадка його прізвища звучить навіть якось зухвало. Безперечно, спровокує ще більший опір", - вважає він.

2 березня "Українська правда" повідомила, що Віктор Янукович зараз перебуває у столиці Білорусі Мінську і Кремль готує його до спецоперації.

За одним зі сценаріїв Януковича спробують там оголосити "президентом України".

Зараз ви читаєте новину «Офіс президента про плани Кремля щодо Януковича: "Це абсолютний "політичний труп"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі