вівторок, 02 березня 2021 12:35

Одіозний "слуга" Шевченко "води в рота набрав" після запитання про BMW за 2,5 млн грн

Одіозний "слуга" Шевченко "води в рота набрав" після запитання про BMW за 2,5 млн грн
Євгеній Шевченко обирався від "Слуги народу" по округу в Запоріжжі.

Щонайменше 1,5 десятки народних депутатів оновили свої автопарки за останній рік.

Серед нових депутатських авто – Mercedes, Land Cruiser і навіть коштовний Rolls-Royсе, повідомляють журналісти Bihus.Info.

На новій BMW Х5 тепер їздить "слуга народу" Євгеній Шевченко. Журналісти тричі фіксували, як він приїжджав на ній на закриту парковку Верховної Ради.

Авто зареєстроване у березні 2020-го на сина нардепа Івана, який працює слідчим Державного бюро розслідувань.

З декларації слідчого - остання, яка є у вільному доступі – за 2018 рік - зрозуміло, що коштів на придбання такого авто він не мав. За оцінкою автоексперта Павла Кащука авто коштує не менш як 2,5 млн грн. Звідки в родича нардепа гроші на авто, яким користується він сам – Шевченко не відповів.

Депутат підіймався сходами, ігноруючи запитання журналістів.

На нові авто пересіли і деякі "слуги", яких раніше журналісти "ловили" на голосуванні в інтересах олігарха Ріната Ахметова.

Так, "слуга народу" Микола Галушко тепер приїжджає у ВР на новій Toyota Land Cruiser 200 орієнтовно за 2,5 млн грн. Автівка зареєстрована у листопаді торік на матір нардепа. "Слуга" спочатку заявив, що не їздить на цьому авто, але згодом – що задекларує право користування нею. Звідки в матері кошти на автівку, не сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді є 170 посіпак Ахметова і Коломойського

Нову Toyota Land Cruiser у листопаді купив "слуга" Арсеній Пушкаренко. Нардеп каже, що купив автівку в кредит, а покупку не задекларував, бо нібито в той момент через рішення Конституційного суду не працював сайт декларацій.

"Слуга" Валерій Колюх їздить на новому Volvo ХС90 за приблизно 2 млн грн. Автівка зареєстрована на жителя села Старий Білоус, що на Чернігівщині. Сам Колюх каже, що це машина його помічника і він його просто підвіз.

Новим Lexus LX 450D користується нардеп від "Батьківщини" Андрій Ніколаєнко. Авто записане на батька парламентарія – пенсіонера і нардепа першого скликання ВР Івана Ніколаєнка.

Улітку пересів у новеньку Audi A8 ще один соратник Юлії Тимошенко – Сергій Власенко. Автомобіль після свіжого рестайлінгу обійшовся нардепу в 4,3 млн грн. Раніше Власенко отримав компенсацію від юридичної фірми Reid, Collins, Tsai LLP за політичні репресії щодо Тимошенко.

Однопартійця Власенка – Костянтина Бондарєва – журналісти також помітили в новому позашляховику Toyota Land Cruiser Prado. Вартість у салоні стартує від 1,3 млн грн в базовій комплектації.

Народний депутат від ОПЗЖ Суто Мамоян вже потрапляв раніше в автоскандали. У свою декларацію він вніс 2 автомобіля Toyota Land Cruiser 200, які начебто купив по 20 тис. грн. Нещодавно журналісти помітили, як нардеп поблизу Верховної Ради, у супроводі охоронців сів у Rolls Royce Сullinan, записаний на родича. Подібний автомобіль коштує близько 15 млн грн.

Позаторік "слуга" Євгеній Шевченко на кремлівському телеканалі розповідав про "радикально настроенных националистов" в Україні.

А ветеранам АТО, які облили його зеленкою, пригрозив "выжигать каленым железом".

У лютому "слуга" їздив на збори до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Зараз ви читаєте новину «Одіозний "слуга" Шевченко "води в рота набрав" після запитання про BMW за 2,5 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі