середа, 03 червня 2020 15:48

Як машину вартістю $62 тис. купити за 800 доларів. Нардеп з ОПЗЖ дав українцям майстер-клас

Як машину вартістю $62 тис. купити за 800 доларів. Нардеп з ОПЗЖ дав українцям майстер-клас
Суто Мамоян пройшов до парламенту 33-м у списку ОПЗЖ. Колаж: radiosvoboda.org

Народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Суто Мамоян 2019 року став власником низки елітних квартир та автомобілів. При цьому вказав у декларації, що вони вартували значно дешевше за ринкові ціни.

Наприклад, торік у липні нардеп придбав два елітні авто Toyota Land Cruiser 200 2017-го та 2018 року випуску.

У декларації кожну автівку оцінив у 20 тис. грн (ринкова вартість таких автомобілів 2019-го, за оцінкою аналітиків Auto Ria, становила як мінімум від $62 тис. за одиницю), повідомляє "Радіо Свобода".

Окрім того, Мамоян став власником двох квартир у столиці, в житловому комплексі "Зарічний" на березі Дніпра, площею 124,7 та 125,1 кв. м.

У декларації кожна з цих квартир оцінена у 500 тис. грн, притому, що ринкова вартість такого метражу в цьому комплексі 2019 року, за експертними даними, стартувала від $1,2 тис. за кв. м. Придбати таке нерухоме майно за ціною, вказаною в декларації нардепа, було б нереально, бо її значно занижено.

Ціну кожної з двох квартир занижено майже у вісім разів. Квартири з таким метражем і в цьому комплексі, станом на червень минулого року, продавалися за майже 4 млн грн.

За декларацією, доходи нардепа 2019 року складалися з:

зарплати на попередній посаді заступника директора підприємства "М'яспром" - 30 975 грн/близько 3,9 тис. на місяць;

депутатської зарплати - 155 510 грн/ близько 39 тис. на місяць;

подарунка від матері - 1 млн грн у негрошовій формі (сума дорівнює вартості двох вищезгаданих квартир).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 24 квартири, 17 автомобілів: журналісти розповіли про "слугу народу" Дубінського

Також нардеп має мільйонні статки у готівці: $2,3 млн та 2,6 млн грн, а також €340 тис.

На запитання журналіста, чи вважає він 20 тис. грн реальною ціною для Toyota Land Cruiser 200, нардеп відповів: "Вони були биті. На автобазар можете поїхати і подивитись".

За словами експертів, авто такої марки/моделі й року випуску за ціною 20 тис. повинно бути в дуже поганому стані, не на ходу й фактично брухтом.

Щодо задекларованих за заниженою ціною квартир Мамоян розповів, що "це подарунок мами".

"Я не знаю: це реальна чи нереальна ціна (за квартири. – Gazeta.ua). Мені це подарували", – сказав депутат.

На запитання, звідки в нього взялися мільйонні статки готівкою за невисокої заробітної плати представник ОПЗЖ відповів: "Мені батько зробив подарунок. Можете в батька взяти декларацію і подивитись. Я в нього працював у компанії, працював усе своє життя".

Суто Мамояну 38 років. Він є членом фракції ОПЗЖ та входить до парламентського Комітету з питань правоохоронної діяльності. До Верховної Ради потрапив за списком під номером 33. Встиг відзначитися тим, що відмовлявся спілкуватися з журналістами.

19 народних депутатів-мільйонерів зі "Слуги народу" орендують житло за бюджетні кошти, порахував Комітет виборців України.

Зараз ви читаєте новину «Як машину вартістю $62 тис. купити за 800 доларів. Нардеп з ОПЗЖ дав українцям майстер-клас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі