вівторок, 20 серпня 2024 07:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Очільник Пентагону обговорив з Умєровим цілі ЗСУ на Курщині

Очільник Пентагону обговорив з Умєровим цілі ЗСУ на Курщині
Заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх заявила, що глава Пентагону Ллойд Остін зміг краще зрозуміти цілі операції українських Сил оборони в Курській області. Фото: president.gov.ua

Глава Пентагону Ллойд Остін зміг краще зрозуміти цілі операції Збройних сил України в Курській області після розмови зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим.

Про це заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх. Водночас у відомстві не змогли надати більше подробиць, повідомляє "Радіо Свобода".

"Президент України Володимир Зеленський днями говорив про українські цілі в Курській операції, тому я не маю нічого, аби надати більше, ніж це. З розмови з міністром Умєровим глава Пентагону справді краще зрозумів, чого українці там намагаються досягти. Але я не можу надати більше деталей", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поїхав до Азербайджану, щоб відтягти увагу від провалу на Курщині - ISW

Сінгх зазначила, що глава Міноборони США поспілкувався з Умєровим щодо військових операцій Сил оборони та обговорив постійну підтримку з боку союзників задля забезпечення нагальних військових потреб Києва.

У Курській області фіксують нові просування ЗСУ територією РФ, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків DeepState, зокрема, 18 серпня Сили оборони звільнили Апанасівку, Снагость, Отрубу та просунулися у Ольгівці.

Наступ українських військ у Курській області триває два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Очільник Пентагону обговорив з Умєровим цілі ЗСУ на Курщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі