середа, 27 вересня 2023 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Очільник Міноборони прокоментував ліквідацію командувача Чорноморського флоту РФ

Очільник Міноборони прокоментував ліквідацію командувача Чорноморського флоту РФ
Міноборони РФ опублікувало фото, зроблені на засіданні колегії російського військового відомства. Фото: Міноборони РФ

Якщо командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова ліквідували, то "це хороша новина для всіх".

Міністр оборони України Рустем Умєров у коментарі CNN не підтвердив і не спростував знищення Соколова 22 вересня внаслідок українського ракетного удару по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі.

"Він знаходився на наших тимчасово окупованих територіях. Його взагалі там бути не повинно. Тож якщо він мертвий, це хороша новина для всіх, а ми продовжуємо деокупацію нашої території", – сказав глава оборонного відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена відмовилися коментувати ліквідацію командуючого ЧФ РФ

Міноборони РФ показало вчора зображення нібито живого командувача Чорноморського флоту Соколова на нараді. Відомство також оприлюднило відеозапис наради, де Соколов на екрані виглядає повністю нерухомим, навіть коли між 5-секундною склейкою в нього раптом з'являються окуляри.

Підрозділи ССО після цього повідомили, що уточнюють інформацію про знищення командувача ЧФ РФ.

Перед цим речник президента країни-агресорки Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що "не володіє інформацією про нібито загибель командувача Чорноморського флоту Соколова".

Під час удару по штабу флоту в Севастополі 22 вересня загинув командувач Чорноморським флотом РФ адмірал Віктор Соколов. Це є першою втратою такого рівня під час бойових дій від 1904 року, пише Defense Express. Від часів Російсько-японської війни (1904-1905 років) російський флот жодного разу не втрачав своїх командувачів.

Зараз ви читаєте новину «Очільник Міноборони прокоментував ліквідацію командувача Чорноморського флоту РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі