пʼятниця, 27 серпня 2021 00:57

Обвинуваченим в організації вбивства активістки Гандзюк продовжили запобіжні заходи

Обвинуваченим в організації вбивства активістки Гандзюк продовжили запобіжні заходи
Мангер і Левін залишились під вартою. Фото: Кореспондент

Дніпровський районний суд Києва продовжив на два місяці запобіжні заходи обвинуваченим в організації нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк. Йдеться про голову Херсонської ОДА Владислава Мангера і експомічника депутата Херсонської обласної ради Олексія Левіна.

Їх залишать під вартою, повідомляє пресслужба суду.

Прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права внесення застави, оскільки є ризики підозрюваними втечі, незаконного впливу та тиску на свідків, яких планують допитувати на наступних засіданнях. А також ризику перешкоджати кримінальному провадженню.

Адвокати підозрюваних заперечували обґрунтування прокурора про тримання під вартою їх підзахисних, оскільки доказів що обвинувачені, можуть впливати на свідків або втекти відсутні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США закликали владу України притягти до відповідальності вбивць Гандзюк

31 липня 2018 року радницю міського голови та громадську діячку Катерину Гандзюк облили кислотою. На той момент вона виконувала обов'язки керівниці справами виконавчого комітету Херсонської міськради. Гандзюк з опіками потрапила в реанімацію, вона перенесла понад 10 операцій. 4 листопада Катерина померла у київській лікарні від розриву тромбу.

За даними слідства, підозрюваними співорганізаторами злочину є Ігор Павловський та Олексій Левін, а замовником — голова Херсонської облради Владислав Мангер.

Зараз ви читаєте новину «Обвинуваченим в організації вбивства активістки Гандзюк продовжили запобіжні заходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі