субота, 28 червня 2014 11:33

ОБСЄ може засудити Росію за порушення всіх десяти гельсинських принципів

ОБСЄ може засудити Росію за порушення всіх десяти гельсинських принципів
Фото: 112.ua

Проект підготовленої главою американської делегації на 23-й сесії ПА ОБСЄ Бенджамін Кардін резолюції "Очевидне, грубе і Невиправлені порушення Гельсінкських принципів Російською Федерацією" включено до порядку пленарного засідання заходу.

Дане питання було винесено на голосування учасників сесії. За включення документа до порядку пленарного засідання 23-й сесії ПА ОБСЄ проголосували 30 парламентаріїв, проти - п'ятеро. Інші утрималися.

"Згідно з результатами голосування даний документ включений до порядку пленарного засідання сесії", - заявив голова Парламентської асамблеї ОБСЄ, спікер парламенту Чорногорії Ранко Крівокапіч.

У проекті резолюції, яку глава думського комітету з міжнародних справ Олексій Пушков вже назвав "антиросійським", говориться, що "починаючи з лютого 2014 РФ в рамках своїх відносин з Україною порушила всі десять гельсінкських принципів".

У документі пропонується ПА ОБСЄ визнати "відбувся в Криму 16 березня 2014 референдум нелегітимним і незаконним актом, результати якого не мають ніякої юридичної сили".

У проекті Кардін містяться твердження про те, що "РФ продовжує порушувати свої міжнародні зобов'язання з наміром висунути такі ж незаконні домагання на східну частину України, як вона вже надходила раніше і загрожує і надалі чинити стосовно інших держав-учасників".

Одночасно в проекті резолюції міститься заклик до України "зберігати прихильність нормам ОБСЄ, що стосуються формування демократичних інститутів, дотримання верховенства права та поваги прав людини та основних свобод всіх своїх громадян".

Як раніше повідомив Пушков, даний документ розглядатиметься на засіданні Асамблеї у вівторок.

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ може засудити Росію за порушення всіх десяти гельсинських принципів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі