четвер, 19 травня 2011 22:34

Обама пообіцяв фінансову допомогу арабським країнам, де встановлюється демократія

Обама пообіцяв фінансову допомогу арабським країнам, де встановлюється демократія

Президент США Барак Обама 19 травня виступив з програмною промовою, присвяченою стратегії американської зовнішньої політики на Близькому Сході і в Північній Африці, в рамках якої пообіцяв фінансову підтримку країнам, де почався перехід до демократичної форми правління.

Пряму трансляцію виступу глави держави вів телеканал "Аль-Джазіра".

Обама підкреслив, що побудова справді демократичного суспільства неможлива без життєздатної і зростаючої економіки. У зв'язку з цим він оголосив, що США пробачать Єгипту державний борг на суму в мільярд доларів, а також нададуть гарантії на ще один мільярд, який Єгипет зможе вкласти у розвиток інфраструктури і створення робочих місць.

Президент також оголосив, що Світовий банк і Міжнародний валютний фонд до наступної зустрічі "Великої вісімки" підготують свої пропозиції щодо підтримки економік арабських країн, де нещодавно були повалені диктатори - Єгипту і Тунісу.

Крім того, якщо Конгрес погодиться виділити кошти, то американці створять спеціальний фонд, який також буде вкладати кошти в Близький Схід. Ще два мільярди на схожі цілі, за словами Обами, має намір виділити ОПЕК.

США також будуть сприяти експорту з регіону товарів з високою доданою вартістю, а не тільки вуглеводнів і підтримають боротьбу з корупцією в арабських країнах. Свою промову американський президент виголосив перед співробітниками Державного департаменту, в цілому вона зачіпала різні аспекти політики США в цьому регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Обама пообіцяв фінансову допомогу арабським країнам, де встановлюється демократія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі