четвер, 11 серпня 2011 16:04

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Об'єднана опозиція не повинна звільняти Тимошенко - експерт

Об'єднана опозиція не повинна звільняти Тимошенко - експерт

Комітет опору диктатурі зіграє впливову роль за умови, якщо займеться боротьбою проти формування репресивної машини, а не звільненням Юлії Тимошенко.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віктор Небоженко.

"Якщо опозиціонери не будуть з'ясовувати, хто у них там гетьман і хто від цього більше отримує, а зосередяться не на виборах, а тільки на боротьбі проти використання судів у політичних цілях, то так, цей Комітет буде першим успішним об'єднанням", - зазначив Небоженко .

Експерт додав, що якщо опозиція почне з'ясовувати, хто головний, хто другорядний, "хто там маленький Ющенко або велика Тимошенко", то нічого хорошого з цього не вийде.

"Крім того, вони повинні займатися не звільненням Тимошенко. Її арешт - це свято чи трагедія для БЮТ, її звільнення - це завдання прихильників "Батьківщини", - підкреслив Небоженко.

За його словами, об'єднана в Комітеті опору диктатурі опозиція повинна займатися безпосередньо тим, що відповідає назві Комітету - тобто давати відсіч свавіллю влади.

"Змусити суди рахуватися з людьми, зупинити формування репресивної машини - це завдання цього Комітету. Якщо він буде цим займатися, то він стане дуже впливовим", - резюмував політолог.

Як відомо, до Комітету опору диктатурі увійшли партії "Батьківщина", "Наша Україна", "Європейська партія", Партія захисників вітчизни, "Фронт змін", "Реформи і порядок", "Громадянська позиція", Народний Рух України, "Народна самооборона", Українська соціал-демократична партія, ВО "Свобода", "За Україну!".

Зараз ви читаєте новину «Об'єднана опозиція не повинна звільняти Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі