субота, 19 травня 2012 09:33

"Нинішня проблема Кличка - у виборі масштабу політичної гри"

"Нинішня проблема Кличка - у виборі масштабу політичної гри"
Великий відсоток виборців чекають на нові обличчя, наголошує Олена Сибірякова Фото: bestpeople.com.ua

Політика неприєднання вигідна для Віталія Кличка. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила експерт Фонду якісної політики Олена Сибірякова.

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко не прийшов 12 травня на форум об'єднаної опозиції під проводом "Фронту змін" Арсенія Яценюка та "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Цим він підтвердив намір іти на парламентські вибори окремим партійним списком, сходяться на думці експерти.

Водночас відкрите питання його участі у виборах міського голови Києва. У боротьбі за це крісло лідер "Удару" має перемогти голову столичної міськдержадміністрації Олександра Попова. Це буде непросто. Але ще більша проблема - у столиці повноваження мера суттєво менші, ніж у керівника адміністрації, якого призначає президент.

"Великий відсоток виборців чекають на нові обличчя. Тому що довше Кличко утримуватиметься від чіткої політичної позиції, то більше людей схиляться на його бік. Згадайте успіх із поверненням у політику Тігіпка на виборах 2010-го", - наголосила Сибірякова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція бачить Кличка єдиним кандидатом у мери Києва - Томенко

"Нинішня проблема Віталія - у виборі масштабу політичної гри. Гра в мери Києва - це одне. У керівника фракції парламенту та політичної сили "Удар" - зовсім інше. У Кличка виграшна позиція і для першого, і для другого сценарію. Але з мерськими виборами ситуація не зрозуміла - коли вони будуть? А з Верховною Радою все ясно. Я б радила Кличкові спробувати виграти і там, і там", - підкреслила експерт.

За словами Сибірякової, політика неприєднання вигідна Кличку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко може стати альтернативою владі і опозиції

"Головне не зробити перед виборами фатальної помилки - кинутися в опозиційний вир чи реально перейти до влади. Це унеможливить розігрування карти "третьої сили", - зауважила вона.

Думки інших експертів щодо шансів Віталія Кличка на виборах мера Києва й до парламенту читайте у журналі "Країна" № 19 (122) за 17 травня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Нинішня проблема Кличка - у виборі масштабу політичної гри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі