неділя, 21 червня 2020 19:48

Новопризначений міністр одразу потрапив у журналістське розслідування "Схем"

Новопризначений міністр одразу потрапив у журналістське розслідування "Схем"
Романа Абрамовського призначили міністром 19 червня.

Фірма дружини нового міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського фігурує у кримінальному провадженні Національного антикорупційного бюро.

Йдеться про компанію "Київгідромонтаж", повідомляють журналісти "Схеми: корупція в деталях"

79% акцій компанії належить Світлані Юрченко — дружині міністра, а сам він був членом наглядової ради підприємства до весни 2019 року.

У 2017 році фірма виграла тендер державного підприємства "Укрводшлях" на ремонт Канівського судноплавного шлюзу вартістю 20,9 млн грн – компанія мала замінити ворота цієї гідротехнічної споруди на Дніпрі, через яку проходять судна.

Гроші фірма отримала, але роботи не виконала, аргументуючи тим, що "Укрводшлях" не надав дозволу на виконання робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прихильника Януковича хочуть зробити керівником МОН в обхід парламенту

Журналісти дізнались, що НАБУ у січні цього року розпочало кримінальне провадження через ймовірні збитки державі. Слідчі досліджують дії службовців "Укрводшлях" та "Київгідромонтаж".

У бюро підтвердили - є кримінальна справа за кримінальною статтею "Зловживання владою або службовим становищем". Жодній людині підозру не вручили.

"Щодо цього кримінального провадження я, можна сказати, вперше чую. Ми не змогли виконати роботи, тому що замовник не отримав дозвіл на початок виконання будівельних робіт. Обладнання було виготовлене, але до монтажу приступити не змогли", – прокоментував ситуацію генеральний директор "Київгідромонтаж" Костянтин Гелюта.

Абромовський у коментарі журналістам заявив, що йому нічого не відомо про кримінальне провадження.

"Нічого не відомо. Може і є, може немає. Я не займався і не займаюся оперативною діяльністю цього підприємства. Можливо і є якась неякісна поставка. Якщо є рішення суду, що вона неякісна, то це відомо, якщо ні — то це оціночне судження одного із контрагентів", — заявив міністр.

19 червня Верховна Рада призначила міністром захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського. "За" проголосували 264 нардепи. Абрамовський у 2013-2014 рр. був помічником нардепа-"регіонала" Олександра Бобкова.

Зараз ви читаєте новину «Новопризначений міністр одразу потрапив у журналістське розслідування "Схем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі