неділя, 14 липня 2024 10:04

Нові Patriot та безпекові угоди: Зеленський підсумував закордонні візити цього тижня

Нові Patriot та безпекові угоди: Зеленський підсумував закордонні візити цього тижня
Президент Володимир Зеленський прокоментував міжнародні візити. Фото: скріншот

Після візиту президента Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки є рішення про додаткові Patriot та десятки інших систем ППО для України.

Цього тижня також ухвалено три нові безпекові угоди - із Польщею, Люксембургом та Румунією. Про це президент заявив у відеозверненні, підбиваючи підсумки тижня.

"Зараз команда працює над ще новими документами. Будуть угоди із Чехією, Словенією. Прийняли рішення після зустрічі із прем'єром Ірландії теж готувати угоду", - сказав він.

Нагадав також про укладення договору Ukraine Compact на саміті НАТО у Вашингтоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву після замаху на Трампа

"Це все про зброю для наших воїнів, про роботу оборонних компаній в Україні та з Україною, про підтримку нашого відновлення. Все максимально конкретне і дійсно підтримує наш захист життя. Є нові оборонні пакети. Десятки зустрічей за тиждень з лідерами країн, керівниками урядів, конгресменами, суспільними лідерами Америки. Із президентом Байденом і спікером Джонсоном", - зазначив Зеленський.

Після зустрічей із губернаторами США він має намір зустрітися із керівниками українських регіонів.

"Нам потрібна співпраця між регіонами теж, між громадами та лідерами громад безпосередньо. Це і медицина, це й укриття, це й оборонні індустрії тощо. Сполучені Штати готові допомагати на всіх цих рівнях", - додав президент.

За даними західних ЗМІ, наступного тижня президент Володимир Зеленський відвідає Велику Британію.

Очікується, що він виступить перед європейськими лідерами в Бленхеймському палаці. Там обговорюватимуть Україну, європейську безпеку та демократію.

Зараз ви читаєте новину «Нові Patriot та безпекові угоди: Зеленський підсумував закордонні візити цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі