неділя, 06 листопада 2022 05:31

Німецький політик поскаржився, що Україна внесла його до "списку терористів": в МЗС відповіли

Німецький політик поскаржився, що Україна внесла його до "списку терористів": в МЗС відповіли
Мютценіх стверджує, що його включили в український "список терористів" - хоча в Україні такого списку немає і не було. Фото: picture-alliance

Глава фракції соціал-демократичної партії (СДПН) в німецькому Бундестазі Рольф Мютценіх звинуватив Україну в тому, що та нібито внесла його в якийсь "список терористів". За словами німецького політика, причиною "внесення" його в цей "список" нібито стала підтримка ним дипломатії у війні з Росією.

Мютценіх заявив про це в Берліні, під час з'їзду СДПН; від цієї партії в Бундестазі обраний канцлером Олаф Шольц, нагадує видання Welt.

"Я був роздратований тим, що український уряд включив мене в список терористів на тій підставі, що я підтримую припинення вогню або можливість зробити подальші дипломатичні кроки через локальні перемир'я" - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині знову відклали рішення про танки для України – Politico

Мютценіх сказав, що його позиція після цього не змінилася, а також зазначив, що отримував погрози.

На заяву Мютценіха вже відреагували в Міністерстві закордонних справ України. Речник МЗС Олег Ніколенко сказав, що український уряд не веде жодних "списків терористів". Також проти Мютценіха не відкрито жодних кримінальних проваджень в Україні. Тому слова глави СДПН не відповідають дійсності.

"Всі заяви німецького політика про нібито переслідування з боку української влади не відповідають дійсності" - підсумував Ніколенко.

На початку вересня стало відомо, що депутати від Соціал-демократичної партії Німеччини вимагають від уряду "більшої активності у висуненні дипломатичних мирних ініціатив".

При цьому інша частина депутатів від СДПН виступає за те, що Німеччина повинна терміново надати більше зброї Україні.

Зараз ви читаєте новину «Німецький політик поскаржився, що Україна внесла його до "списку терористів": в МЗС відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі