понеділок, 08 січня 2024 00:10

Ніхто не дозволить Орбану очолити Єврораду - Мішель

Ніхто не дозволить Орбану очолити Єврораду - Мішель
Президент Євроради Шарль Мішель запевнив, що Орбану не дозволять стати президентом. Фото: ВВС

Прем'єр Угорщини Віктор Орбан не зможе очолити Європейську Раду.

Євросоюз має достатньо часу, щоб обрати іншого наступника в разі відставки її чинного президента Шарля Мішеля, сам Мішель повідомив Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан загрожує Заходу

"Я хочу чітко пояснити, що в будь-якому випадку в червні має бути ухвалено рішення щодо мого наступника, а рішення щодо мого переходу до Європесьйкого парламенту буде в липні, тому Європейській Раді легко ухвалити рішення, призначити мого наступника на посаді", - запевнив Мішель.

У Європейської Ради "є багато інструментів", щоб уникнути Орбана на посаді президента цієї структури, зазначив нинішній очільник.

Відомий своєю проросійською та антизахідною позицією прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може очолити тимчасово Європейську Раду.

Головування у Раді перейде до Орбана, якщо лідери не зможуть дійти згоди. Виконуватиме обов'язки він із липня до грудня 2024 року.

Після виборів до Європейського парламенту, які відбудуться 6-9 червня у всіх 27 країнах ЄС, лідери Євросоюзу зустрінуться 17 червня, а потім 27-28 червня. Ймовірно, саме тоді вони обговорять кандидатуру наступника Мішеля.

Зараз ви читаєте новину «Ніхто не дозволить Орбану очолити Єврораду - Мішель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі