неділя, 08 жовтня 2017 12:35

"Незалежною Каталонія не буде" - прем'єр Іспанії

"Незалежною Каталонія не буде" - прем'єр Іспанії
Рахой закликав каталонців до повернення в правове поле і зазначив, що проблема Каталонії стала "битвою за Європу". Фото: ALEJANDRO RUESGA.

8 жовтня прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що іспанський уряд не допустить відділення Каталонії від країни і зробить все для збереження національної єдності.

"Іспанія не розпадеться, і національну єдність збережеться Ми застосуємо всі інструменти, які нам дає законодавство." - сказав він в інтерв'ю газеті El Pais.

"Ми завадимо тому, щоб незалежність відбулася, і я можу сказати з абсолютною відвертістю, що її не буде", - додав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили офіційні результати референдуму в Каталонії

При цьому Рахой закликав каталонців до повернення в правове поле і зазначив, що проблема Каталонії стала "битвою за Європу".

"Це битва за Європу. У 2012-му Іспанія вела бій за євро. І ми, європейці виграли, - сказав прем'єр. - Зараз триває бій за європейські цінності, і ми повинні виграти його".

Крім того, Рахой нагадав, що конституція Іспанії 1978 року передбачала найбільший за всю історію країни рівень самоврядування, і "це стало великим пактом між іспанцями, в якому всі повинні були поступитися".

Армія російських тролів допомагала розкручувати референдум у Каталонії у соціальних мережах, повідомляє видання El Mundo.

Зараз ви читаєте новину «"Незалежною Каталонія не буде" - прем'єр Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі