середа, 05 квітня 2023 01:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Немає такого злочину, який би ще не скоїла Росія – Зеленський

Немає такого злочину, який би ще не скоїла Росія – Зеленський
Президент України Володимир Зеленський звернувся до політиків і народу Чилі. Фото: ОПУ

Немає такого злочину, який би ще не скоїла Росія, ведучи війну проти України.Немає такого народу, який міг би залишитися байдужим чи нейтральним до такого зла.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до народу і політиків Чилі закликав підтримати зусилля Міжнародного кримінального суду, який нещодавно видав ордер на арешт російського диктатора, інформує Gazeta.ua.

"У справі щодо насильницької депортації українських дітей у Росію та спроби знищення їхньої ідентичності через асиміляцію та незаконне усиновлення. Незаконне усиновлення... При живих рідних!", – сказав президент.

У свої промові він згалав концтабір у Ягідному і запитав – для чого таке знущання з людей? І що може бути мотивом, щоб тримати три тижні все село в нелюдських умовах у підвалі?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський побажав Путіну провести залишок життя з відром у підвалі

Усюди у світі не може бути нормою спалення міст і сіл. Не можуть бути нормою катівні, якими хтось хоче тримати в покорі людей. Не можуть бути нормою концентраційні чи фільтраційні табори, куди зганяють людей і де люди гинуть. Не можуть бути нормами такі війни, яку зараз веде Росія проти України, сказав він.

Зеленський нагадав, що Росія – це держава-фашист, держава-терорист, держава-зло. Держава, що заслуговує на законне й справедливе ставлення світу – ставлення як до злочинця.

"Бо ми всі – люди. Ми всі хочемо, щоб діти наших народів були щасливі, у безпеці, училися й раділи життю, а не малювали на стінах у неволі, у підвалах, у таборах", – зазначив президент.

3 березня минулого року російські окупанти увійшли в Ягідне. Росіяни вигнали жителів з їхніх домівок і зігнали до шкільного підвалу. У підвалі школи площею 197 кв. м окупанти утримували 367 людей, з них 50 дітей і кілька немовлят, найменшій ‒ півтора місяці.

11 жителів села померли, не витримавши нелюдських умов. Десятьох селян окупанти розстріляли.

Офіс генерального прокурора України повідомив про підозри вісьмом російським військовим, які чинили звірства під час захоплення Ягідного.

Зараз ви читаєте новину «Немає такого злочину, який би ще не скоїла Росія – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі