вівторок, 05 лютого 2019 11:30

Назвали технологію, яка допомагає Порошенкові і Тимошенко

Назвали технологію, яка допомагає Порошенкові і Тимошенко
Президент Петро Порошенко не буде напряму атакувати Юлію Тимошенко, каже політолог Микола Давидюк. Фото: ukranews.com

Велика кількість кандидатів на виборах президента - це політтехнологія, щоб внести деструктив і хаос, розмити негатив основних гравців. Про це Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Вскаламутити інформаційний простір так, щоб найбільш упізнавані мали найбільше шансів. Хоча ті не є ідеальними. Візьми будь-якого перехожого з вулиці і він виглядатиме правдивішим за першу п'ятірку.

А коли понареєстровувалися, тоді будь-хто вже не вискочить неочіковано. Велика кількість кандидатів мають проблеми із законом. На них є справи у НАБУ чи Генпрокуратурі. На фоні криміналітету топ-5 кандидатів виглядають більш-менш інтелігентно і впевнено. Поставте їх на фоні вчителів чи лікарів — стануть найбільшими корупціонерами. У переважній більшості вони представники системи, які йдуть туди грабувати. Тому такий вибір назвати вибором не можна. Майже всі кандидати фінансуються трьома-чотирма олігархами, зокрема російським олігархом Путіним. Тому така велика кількість — це не якість. Технічні кандидати відтягуватимуть голоси, виливатимуть компромат у ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори наближаються: ЦВК зареєструвала ще 2 кандидатів

Фаворити перш за все боротимуться з персональними антирейтингами. Виключенням є хіба Зеленський. Проблемою для нього буде некомпетентність, він плаває в усіх політичних питаннях. Одна справа керувати комедійним "Кварталом", друга — країною, де йде війна. До того ж несприйняття його міжнародною спільнотою.

Проблема Зеленського - некомпетентність, він плаває в усіх політичних питаннях

Порошенко особисто не буде нікого атакувати, говоритиме "кругом довкола". За нього Тимошенко атакуватимуть його лідери думок. Колишня прем'єрка президента — напряму. Зеленський критикуватиме всіх, показуватиме себе антисистемним.

Проросійські Бойко і Вілкул критикуватимуть все європейське і вихвалятимуть все московське. Фактично пропонуватимуть капітуляцію перед РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко пише Авакову заяву на Порошенка

Решта кандидатів випадають з порядку денного. Навіть такі як Гриценко і Садовий. Могли об'єднатися навколо когось молодого і разом перемогти. Але цьому завадила їхня самозакоханість. У своїх кампаніях не показують нічого проривного. Це, до речі, стосується Порошенка, Зеленського і решти.

Всі, хто навіть мітить на першу позицію, підсвідомо думають про парламентські вибори. Зараз олігархи і топ-політики виношують ідею конституційних змін, парламентської республіки і перехід до управління через прем'єр-міністра. У цьому зацікавлені проросійські сили, щоб під шумок просунути федералізацію", - розповів політолог.

3 лютого ЦВК завершила приймати документи від тих, хто хотів зареєструватися кандидатами на виборах президента України 31 березня 2019 року. За весь період подачі документів виявили бажання стати кандидатами на пост президента 89 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Назвали технологію, яка допомагає Порошенкові і Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі