пʼятниця, 25 лютого 2011 17:30

"Наша Україна" заблокувала офіс Карпачової через "Тризуб"

"Наша Україна" заблокувала офіс Карпачової через "Тризуб"

Народні депутати від "Нашої України" Андрій Парубій, Зіновій Шкутяк, Лілія Григорович та Володимир В'язівський вимагають від уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової негайно втрутитися в ситуацію з утриманням у СІЗО № 10 у Запоріжжі громадських активістів, затриманих у справі пошкодження пам'ятника Сталіну.

Як повідомила прес-служба "Нашої Україна", ще вчора під час розмови з керівником СІЗО Парубій висловив вимогу щодо надання документального підтвердження стану здоров'я двох ув'язнених – Пилипа Тарана та Віталія Вишнюка. За його інформацією, хлопці перебувають у важкому стані. Зокрема, Вишнюк має прогресуючу стадію туберкульозу, а Таран потребує негайного хірургічного втручання.

За словами "нашоукраїнця", відповідні медичні довідки можуть стати приводом для зміни для них запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд.

Незважаючи на запевнення керівництва СІЗО про надання таких довідок ще до 11 ранку 25 лютого, документи і досі не надані слідчому, який веде справу.

Для того, аби питання було вирішено якнайшвидше, депутати приїхали до офісу омбудсмена особисто. Народний депутат Парубій заявив, що "нашоукраїнці" не підуть звідти, доки Карпачова не використає всі можливі засоби для розв'язання проблеми.

Коли такі довідки будуть надані, вважають парламентарії, Карпачова повинна зв'язатися зі слідчим і з'ясувати, чи він отримав дані довідки і на якому етапі питання вирішення зміни запобіжного засобу для Тарана та Вишнюка.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" заблокувала офіс Карпачової через "Тризуб"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі