середа, 23 лютого 2011 15:07

Націоналісти домовились, як "копатимуть" під Януковича

Націоналісти домовились, як "копатимуть" під Януковича

Конгрес українських націоналістів, ВО "Свобода", Республіканська християнська партія, Українська національна асамблея (УНА), Українська народна рада (УНР) підписали Декларацію про спільні політичні та громадські дії.

Як повідомив Gazeta.ua голова УНР Микола Поровський, однією із перших спільних акцій українських націонал-патріотів стане завтрашня зустріч із першим президентом Литви, депутатом Європарламенту,  засновником Саюдісу (визвольного руху Литви) Вітаутасом Ландсбергісом.

"Далі у нас буде відзначення 5 березня пам'яті про загибель головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Після цього ми відсвяткуємо спільно Шевченківські дні. Ми на цілий рік розписали такі заходи. Але із партіями та громадськими організаціями цей перелік поки що остаточно не затверджений", - уточнив Поровський.

За його словами, доповнення до переліку спільних заходів буде здійснено після того, коли кожна із організацій, яка поклала підпис під Декларацією, ратифікує цей документ на засіданні своїх керівних органів.

Політик зазначив, що у Декларації, зокрема, написано: "Учасник Декларації зобов'язується підтримувати політичні акції кожного учасника Декларації за взаємною згодою".

"Тобто якщо КУН або РХП будуть проводити акцію на захист Софіївського собору від агресивних посягань церкви Московського патріархату, то інші політичні організації братимуть у ній участь за взаємною домовленістю", - додав голова УНР.

Крім того, у вищезазначеному документі зазначено: "В умовах проведення високопосадовцями президента В.Януковича політики українофобії, намагання  перетворити Україну в поліцейську державу, переслідування органами влади членів українських національно-патріотичних організацій, посилення тиску влади на незалежні засоби інформації, зростає роль політичних партій та громадських організацій у вирішенні суспільних проблем, що вимагає від них якісно інших форм діяльності, в основу яких має бути покладений конструктивізм та спільні узгоджені дії".

"Ми будемо проводити акцію захисту українських патріотів, яких влада незаконно репресує за підозрою зруйнування пам'ятника Сталіну", - підкреслив Поровський.

Водночас, за його словами, головним організатором цього заходу має стати ВО "Свобода".

Слід зазначити, що від ВО "Свобода" Декларацію підписав заступник голови організації Андрій Мохник, від КУН - його голова Степан Брацюнь, від УНА - один з її лідерів Руслан Зайченко.

Також під документом свої підписи поставили такі громадські організації: Спілка офіцерів України, Міжнародна ліга "Матері і сестри", Українська громада Києва, Українське юридичне товариство.

Водночас, Українська народна партія та ГО "Меморіал" відтермінували підписання Декларації до рішення їхніх керівних органів.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти домовились, як "копатимуть" під Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі