вівторок, 22 лютого 2011 14:10

Націоналісти не вірять в "білі ручки" підлеглих Могильова

Націоналісти не вірять в "білі ручки" підлеглих Могильова

Комітет захисту політв'язнів провів біля Адміністрації президента акцію "Я не вірю!" на підтримку затриманих членів організацій "Тризуб" імені Степана Бандери та ВО "Свобода".

Як повідомила кореспондент Gazeta.ua, учасники заявили, що не довіряють заявам міліції про те, що затриманих у Запорізькому СІЗО не катують.

"Я знаю Онуфрійчука, - зазначив один з лідерів КУНа Микола Коханівський. - Якщо він говорив, що його били, то так воно і було. А міліція влаштувала фарс, який зняла на відео. Питали чітко: "Вас били у СІЗО?" Він відповів: "У СІЗО мене не били". Я припускаю, що били їх на виїздах - у райвідділах".

Учасники акції посідали на каремати, розстелені на снігу, розгорнули принесені із собою плакати з написами: "Геть ментовський бєспрєдєл!", "Могильов - кат українського народу" та плакати з відбитками долонь, зробленими червоною фарбою.

"Це символ закривавлених рук наших хлопців", - так пояснили учасники акції.

Вони проскандували: "Ми не віримо!" і передали до Адміністрації президента лист з вимогами звільнити політв'язнів та наказати винних.

Слід зазначити, що у суботу у Запоріжжі планується марш на підтримку затриманих. Там будуть брати участь їхні рідні.

Нагадаємо, раніше дев'ять членів націоналістичних організацій, які перебувають в Запорізькому слідчому ізоляторі, заперечили, що їх катували. Про це вони заявили в присутності журналістів українських ЗМІ і телеканалів представникам прокуратури Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти не вірять в "білі ручки" підлеглих Могильова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі