четвер, 06 червня 2024 23:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Нардепи планують забронювати від мобілізації всіх рятувальників

Нардепи планують забронювати від мобілізації всіх рятувальників
Рада хоче забронювати всіх рятувальників. Фото: Укрінформ

Народні депутати подали законопроєкт, який пропонує надати бронювання від мобілізації всім військовозобовʼязаним працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Пропонується перенести працівників Служби з розділу про бронювання до категорій громадян, які не підлягають призову під час мобілізації, пояснив депутат Георгій Мазурашу, який ініціював законопроєкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські та рятувальники мають бути заброньовані на 100% - Веніславський

"Вимоги чіткі. Наші рятувальники, які щодня та щоночі рятують українців та розбирають завали після атак росіян, повинні мати бронювання від мобілізації. Наш тил повинен бути захищеним", - заявив іще один ініціатор законопроєкту нардеп Олексій Гончаренко.

У середу, 5 червня, Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає бронювання від мобілізації, зокрема, працівників ДСНС в обсягах не більше 50%.

Окрім рятувальників, Кабмін обмежив бронювання співробітників Національної поліції, органів прокуратури, Бюро економічної безпеки, Державної кримінально-виконавчої служби, Служби судової охорони, судів, установ судової системи та органів досудового розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи планують забронювати від мобілізації всіх рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі