вівторок, 04 червня 2024 13:54

Поліцейські та рятувальники мають бути заброньовані на 100% - Веніславський

Поліцейські та рятувальники мають бути заброньовані на 100% - Веніславський
Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та розвідки Федір Веніславський прокоментував питання бронювання рятувальників. Фото: rbc.ua

Кабінет міністрів має ухвалити постанову про бронювання від мобілізації поліцейських та працівників Державної служби надзвичайних ситуацій.

Вони мають бути "заброньовані на 100%". Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та розвідки Федір Веніславський в ефірі Радіо Свобода.

"Так як і поліцейські, рятувальники мають бути заброньовані на 100%. І це вже компетенції і відповідальність Кабінету міністрів України. Я думаю, що рятувальники з точки зору законодавчого регулювання і з точки зору завдань, які вони виконують - забезпечують функціонування держави і порятунок людей. Тому я не думаю, що будуть якісь спроби їх мобілізувати", - сказав Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найближчим часом буде рішення уряду щодо бронювання військовозобов'язаних - нардеп

За його словами, якщо виникне питання про зняття бронювання з поліцейських та рятувальників, його можуть обговорити у комітеті.

"Загальна концепція національної безпеки та оборони охоплює діяльність і забезпечення правопорядку і безпеки громадян України, що забезпечується відповідними службами", - сказав нардеп.

Тому, він переконаний, що люди цих професій мали б бути заброньованими.

Нардепи пропонують бронювати від мобілізації працівників за 20 тис. грн військового збору. У Комітеті з питань економічного розвитку Верховної Ради ініціативною групою напрацьований варіант економічного бронювання від мобілізації.

Пропозиції надають можливість роботодавцю самостійно визначити стратегічно важливих для підтримки життєдіяльності бізнесу робітників, сплатити 20 тис. грн в місяць військового збору за кожного з них.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейські та рятувальники мають бути заброньовані на 100% - Веніславський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі