пʼятниця, 14 вересня 2012 15:11

На суді дружина Волги шепотіла йому "Я тебе люблю"

На суді дружина Волги шепотіла йому "Я тебе люблю"
Василь Волга та його родичі були у доброму гуморі, бо чекали виправдання, проте засідання знову відклали. Фото: gazeta.ua

Молода білявка, одягнута у чорно-рожеве плаття, заходить до зали суду перед початком засідання у справі екс-голови Держфінпослуг Василя Волги. Взута у туфлі на високих підборах. Це секретарка суду.

"Камери ставте так , щоб вони не були направлені на суддівський стіл", - каже вона.

"А хтось може дати їм дозвіл, щоб зайти?", - запитує хтось із журналістів.

"Камери пустять, коли заведуть підсудного", - відповідає білявка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Василя Волги впевнений, що на наступному засіданні вироку не буде

Засідання має розпочатися у десятій, але підсудного привозять лише у 10.20. Судова зала вже повна. Біля клітки, пофарбованої чорною фарбою сидять на лавочці четверо: жінка Волги Владислава, його сестра Олена, син Василь та ще один чоловік.

"Якби знала, що так буде, два дні б не їла, - каже сестра. Родичі екс-голови Держфінпослуг, якому прокурори обіцяють дати шість років за хабар, прийшли у доброму гуморі до суду. Сьогодні він має виголосити останнє слово. Всі сподіваються на виправдальний вирок.

У залу заводять Василя Волгу. Він посміхається. Одягнутий у синій класичний костюм та білу сорочку.

"Здрасьте, дорогие товарищи", - каже він і махає всім присутнім у залі рукою. Починає цілуватися із дружиною, сестрою та сином.

"Ви побачите, що я ніякого відношення до цієї справи не маю. І це буде продемонстровано на основі щиросердних зізнань тих, хто на мене наговорює. Сьогодні я чекаю на виправдальний вирок. Але по водію його не буде. Тут така ситуація, він неправильно був оформлений на роботу. Візьміть будь-якого міністра і подивіться, як у нього оформлений на роботу водій. А по епізоду із хабарем буде виправдальний вирок", - розповідає Волга журналістам.

Колишній глава Держфінпослуг звинувачується в замаху на отримання хабаря в особливо великому розмірі і в зловживанні службовим становищем.

"Я тебе люблю", - одними губами шепоче йому дружина Владислава.

"Где судья? Это скотство!" - голосно кричить чоловік років п'ятдесяти із зали.

У 10.56 до зали нарешті заходять три судді: два чоловіки та жінка. Із годинним запізненням вони відкривають засідання, яке цього разу триває лише 20 хвилин.

"Судове засідання продовжене", - каже головуюча суддя Тетяна Овсепян та надає останнє слово підсудним.

"Я сожалею о содеянном. Я сделал самую большую ошибку в моей жизни и раскаиваюсь", - каже підсудний, екс-водій Волги Віталій Присяжнюк.

Після нього з місця піднімається інший підсудний, колишній помічник Волги Олег Чернушенко, який теж визнає свою провину.

Наступним своє останнє слово каже директор департаменту юридичного забезпечення Держфінпослуг Євген Гантимуров. Він прийшов разом із білявкою-дружиною, яка є також його захисником. У своєму слові він також визнає свою вину та зазначає, що тяжко хворий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурори просять суд дати Волзі 6 років в'язниці

"Я практично рік знаходився під вартою і в мене загострилось серйозне захворювання. Моє останнє слово прошу залучити до кримінальної справи разом із медичними документами", - каже він та передає документи судді.

Декілька хвилин судді сидять мовчки, читаючи папери.

"Чому раніше не подали документи?" - питає суддя Овсепян Гантимурова.

Прокурори спочатку протестують, потім погоджуються долучити ці довідки до справи. Суддя оголошує перерву в засіданні для підготовки останнього слова Волги до одинадцятої ранку 18 вересня.

"Це ж день народження батька", - тихо каже сестра Волги Олена. Вже на вулиці зізнається журналістам, що такі затримки вже не вперше.

Зараз ви читаєте новину «На суді дружина Волги шепотіла йому "Я тебе люблю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі