неділя, 03 березня 2013 02:24

На півночі від Каїру тривають запеклі сутички між мітингувальниками та поліцією

На півночі від Каїру тривають запеклі сутички між мітингувальниками та поліцією
Фото: EPA/ІТАР-ТАСС

Запеклі сутички між демонстрантами і поліцією знову спалахнули сьогодні в місті Ель-Мансура, що на півночі від Каїра. За інформацією, яка надходить, для розгону протестувальників силовики застосували сльозогінний газ.

Сотні людей вийшли на вулиці Ель-Мансури (адміністративний центр провінції Дакахлія — ред.), щоб попрощатись з убитим минулої ночі маніфестантом під час зіткнень з правоохоронцями. Мирна хода переросла у заворушення, коли представники лікарні видали родичам висновок, в якому в якості причини його смерті позначили дорожній інцидент.

Розлючений натовп рушив до будівлі місцевої адміністрації і атакував розташовану поблизу будову, в якій раніше розташовувалася штаб-квартира поліції. Учасникам акцій протесту вдалося пробити стіни, які її оточують, і потрапити всередину.

Для наведення порядку були стягнуті додаткові підкріплення МВС. На допомогу силовикам підійшли чотири бронетранспортери внутрішніх військ і декілька поліцейських фургонів.

Як повідомляють з місця подій журналісти, постраждали десятки людей. Більшість отримали отруєння сльозогінним газом. Ситуація залишається вкрай напруженою.

Раніше учора сотні протестувальників підпалили поліцейську ділянку в іншому неспокійному місті на півночі Єгипту - Порт-Саїді. Приводом для заворушень послужили дії силовиків, які незадовго до нападу маніфестантів відкрили вогонь по процесії футбольних фанатів. Останні влаштували акцію на підтримку учасників безстрокового страйку, що триває там вже не перший тиждень. Одна з поліцейських машин наїхала на мітингувальників, в результаті чого постраждали п'ять чоловік.

Повідомляється, що десятки супротивників ісламістів спробували ввечері пробитися через кордони, встановлені навколо рідного дому президента Мухаммеда Мурсі в місті Заказік, яке розташоване в адміністративному центрі провінції Шаркія. Поліція також відповіла сльозогінним газом.

Зараз ви читаєте новину «На півночі від Каїру тривають запеклі сутички між мітингувальниками та поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі