неділя, 06 жовтня 2013 12:15

На початку 2015 року Янукович розжене депутатів - політолог

На початку 2015 року Янукович розжене депутатів - політолог
фото: tsn.ua

Президент Віктор Янукович на початку 2015 року розпустить Верховну Раду. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав політолог Ярослав Чорнозуб.

"Причину знайдуть: парламент дискредитований, трибуна заблокована — "Свобода" попрацює. На позачергових виборах Янукович очолює список Партії регіонів і вижимає 300 мандатів. Коли є 225 мажоритарних округів та 225 списочників, то забезпечити 300 голосів значно легше, аніж перемогти на виборах, де вся увага прикута до єдиного бюлетеня. Януковича обирають головою Верховної Ради. І він каже: пацани, а нащо нам президент узагалі? Скасовуємо цю посаду — зекономимо на вертольотах. Робимо парламентську республіку — от Німеччина так живе. Як голова Верховної Ради, він керує ще один термін. За цей час розподіл капіталу завершується, і влада починає формувати нормальні правила життя в країні", - зазначив він.

За його словами, на такі дії буде спокійна реакція як суспільства, так і Заходу.

"Якщо Янукович продовжуватиме євроінтеграцію, то на Заході на розпуск парламенту ніхто уваги не зверне. А суспільство? Згадайте, що було, коли Ющенко незаконно розпускав Верховну Раду. Народ сказав: "Гнати їх, дармоїдів! Нових давайте!", - зауважив політолог.

На думку Чорнозуба, єдиним політиком, здатним недопустити Януковича до другого президентського терміну, є Петро Порошенко.

"Серед трьох опозиційних недолідерів нема фігури, яка задовольнила б усіх. Бачу єдину людину, яка підходить олігархам і здатна не допустити Януковича до другого терміну правління — чи то як президента, чи на посаді голови парламенту. Це — Петро Порошенко. Він розмовляє українською, але не бандерівець. Розбудовує економіку. Став жертвою путінського режиму зі своїм "Рошеном". Головне — антирейтингів нема. А в Януковича вони — ого-го, попри всю євроінтеграцію", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «На початку 2015 року Янукович розжене депутатів - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі