субота, 03 вересня 2016 16:04

На Майдані Незалежності вимагали звільнити Умерова та інших політв'язнів

На Майдані Незалежності вимагали звільнити Умерова та інших політв'язнів
Фото: 112.ua

В Києві на Майдан Незалежності сьогодні вийшли активісти. Їхня вимога звільнити політв'язнів, яких утримують в окупованому Криму.

Про це повідомила донька заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова. Останнього окупаційна влада силою утримує на "лікуванні" в психіатричній лікарні, повідомляє espreso.tv.

Головною вимогою активістів є звільнення саме Умерова.

На акції були присутні голова Меджлісу Рефат Чубаров. За його даними, в Криму утримують 17 політв'язнів.

"Сьогодні акції будуть в багатьох європейських містах, а також у Канаді. Я знаю точно про Берлін, Прагу, Варшаву, Луцьк, Київ, Санкт-Петербург. Крім цього, буде акція в соцмережах", - стверджує Умерова.

Голова Меджлісу повідомив, що аналогічні акції в суботу проходять також в Канаді та Нідерландах.

Раніше Умерова повідомила, що її батька можуть випустити на свободу 7 вересня. Сам він попросив громадськість не забувати й про інших політв'язнів.

Нагадаємо, Верховна Рада звернулася до лідерів країн G-20 вплинути на Росію. Першочерговим пунктом винесено питання про звільнення ув'язнених, що утримуються в Росії і окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Умерова знає, коли його випустять з психіатричної лікарні

Зараз ви читаєте новину «На Майдані Незалежності вимагали звільнити Умерова та інших політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі