четвер, 19 вересня 2024 06:23

Спецтема: Війна Росії проти України

На форумі ОБСЄ пояснили, чому Україні потрібна далекобійна зброя

На форумі ОБСЄ пояснили, чому Україні потрібна далекобійна зброя
Представники України виступили на Форумі безпекового співробітництва ОБСЄ. Фото: gov.uk

Під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ представники України наголошували на необхідності надати далекобійну зброю для знищення російських літаків на аеродромах.

На цьому наголосила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко, передає "Укрінформ".

"Агресивна війна Росії проти моєї країни вимагає негайних і рішучих дій з боку міжнародної спільноти. Вкрай важливо, щоб на кожну російську атаку була пропорційна відповідь - за допомогою військової сили, санкцій та практичних кроків для притягнення РФ до відповідальності", - заявила вона.

Костенко додала, що треба діяти на випередження.

"Стійкість ЗСУ, які щодня відбивають сотні ворожих атак, попри перевагу Росії в артилерії та авіації, є яскравим свідченням цього. У цьому контексті здатність уражати цілі на російській території набуває особливого значення. Зброя великої дальності, здатна досягати критично важливих російських військових об'єктів, є ключем до послаблення потенціалу агресора, запобігання подальшій ескалації та порятунку людських життів", - наголосила Костенко.

Зволікання з постачанням призведе лише до нових руйнувань та жертв серед цивільних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми повинні дати Україні далекобійні ATACAMS" - посол Деніел Фрід

"Ми знаємо військові аеродроми, з яких злітають російські літаки, маршрути постачання бомб і ракет, бази, де розміщені пускові установки. Кожен день зволікання з прийняттям цього важливого рішення - кожен день без необхідної зброї – означає, що черговий російський літак скине бомбу на житловий будинок, школу чи лікарню", - наголосила Костенко.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що удари далекобійною зброєю по території РФ будуть означати пряму участь західних країн у війні.

На його думку, Україна самотужки не може знаходити цілі без західної розвідки. Він заявив, що якщо Захід допомагатиме Україні бити вглиб Росії, то "зміниться сама суть конфлікту" і Кремль буде ухвалювати відповідні рішення "з огляду на ті загрози, які нам створюватимуться".

Зараз ви читаєте новину «На форумі ОБСЄ пояснили, чому Україні потрібна далекобійна зброя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі