неділя, 13 липня 2014 13:57

МЗС Росії скаржиться на агресивні дії України на кордоні

МЗС Росії скаржиться на агресивні дії України на кордоні
Фото: crisisua.net

МЗС Росії заявляє про агресивні дії України щодо РФ. Про це йдеться у заяві МЗС РФ, зробленій 13 липня.

"Вранці у неділю 13 липня українською армією був обстріляний фугасними снарядами Донецьк Ростовської області (РФ). В результаті попадання снаряда в житловий будинок один громадянин РФ загинув, два отримали серйозні поранення", - наголошується в повідомленні.

У МЗС Росії був запрошений повірений у справах України в Російській Федерації, де йому було висловлено рішучий протест російської сторони.

В переданій дипломату ноті наголошується, що російська сторона "розглядає дану провокацію як черговий агресивний акт української сторони щодо суверенної російської території і громадян Російської Федерації".

"Зазначений інцидент свідчить про вкрай небезпечну ескалацію напруженості в районі російсько-українського кордону і може мати незворотні наслідки, відповідальність за які ляже на українську сторону", - заявили в МЗС РФ.

"Російська сторона в черговий раз наполягає на неухильному прийнятті українською стороною рішучих заходів по припиненню подібного роду провокацій", - наголошується в заяві.

Разом з тим заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив про "жорсткі відповіді на обстріл українськими військовими території РФ".

"Демарші будуть жорсткими, конкретними, але для цього потрібно з'ясувати всі обставини інциденту", - заявив Карасін.

Як відомо, 13 липня у Донецьку (РФ, Ростовська область) в результаті попадання міни у двір приватного будинку на вул. Балтійській загинув місцевий житель.

Разом з тим в ніч на 12 липня з району с.Куйбишеве (Ростовська область, Російська Федерація) відбувся мінометний обстріл пункту пропуску "Маринівка". Крім того, протягом 11 липня було зафіксовано декілька випадків порушення повітряного простору України безпілотними літальними апаратами, які залітали з боку Росії.

Повідомлялося про те, що кордон з Луганщиною з боку РФ двічі перетнули колони важкої техніки під російськими прапорами. Перша колона перетнула кордон близько 4:00, друга – близько 11:00.

МЗС України 12 липня висловило категоричний протест і направило відповідну ноту МЗС Росії у зв'язку з черговими кричущими фактами провокаційних дій на російсько-українському державному кордоні.

У свою чергу в МЗС РФ заявили: російська сторона залишає за собою право вжити всіх передбачених законодавством РФ заходів щодо захисту своєї території і забезпечення безпеки російських громадян. Також Росія заявила українській стороні "черговий рішучий протест" і зажадала "припинити обстріли російської території і порушення кордону РФ".

Зараз ви читаєте новину «МЗС Росії скаржиться на агресивні дії України на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі