понеділок, 13 квітня 2009 17:19

МВФ вирішить, чи надавати кредит Україні у травні

МВФ вирішить, чи надавати кредит Україні у травні
Міжнародний валютний фонд прийме рішення щодо надання чергових траншів кредиту в Україну у другій декаді травня цього року.

Про це сьогодні заявив перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак під час брифінгу після закінчення наради з МВФ та Світовим банком.

За його словами, наприкінці цього тижня українська сторона має узгодити оновлений проект меморандуму по співробітництву з МВФ і має намір відразу ж направити цей проект меморандуму до штаб-квартири МВФ у Вашингтоні.

"Свої оцінки щодо меморандуму висловить місія МВФ в Україні, і ми розраховуємо на те, що вже в другій декаді травня місяця, відбудеться рада директорів МВФ, яка прийме рішення по завершенню першого перегляду програми, а відтак, щодо надання Україні другого траншу МВФ", - сказав Шлапак. Заступник голови Секретаріату Президента наголосив, що зараз ведуться дискусії щодо об"єднання другого і третього траншів кредиту МВФ. "Вони (МВФ) готові розглядати варіанти або об"єднання траншів, або збільшення суми коштів, які ми отримаємо після першого перегляду Меморандуму. Це питання ще буде обговорюватися", - сказав він.

Міжнародний валютний фонд 5 листопада 2008 року схвалив рішення про виділення Україні стабілізаційного кредиту в об"ємі 16,43 млрд. доларів США для зміцнення довіри у фінансовому секторі і допомоги економіці країни, яка постраждала від світової фінансової кризи.

У листопаді 2008 року Україна отримала перший транш кредиту у розмірі 4,5 млрд. доларів.

У січні 2009 року в Україні працювала місія МВФ, яка повинна була ухвалити рішення про надання або ненадання Україні другого транша.

Тим часом, у лютому глава місії МВФ Джейла Пазарбазіолу повідомила, що МВФ планує повернутися до перегляду угоди stand-by між МВФ і Україною, а відповідно, до питання про надання другого транша кредиту.

За матеріалами: ГолосUA, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «МВФ вирішить, чи надавати кредит Україні у травні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі