субота, 11 червня 2022 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Можуть втрутитися військові - глава Пентагону озвучив варіанти розблокування українських портів

Можуть втрутитися військові - глава Пентагону озвучив варіанти розблокування українських портів
Ллойд Остін заявив, що США хочуть дипломатичного вирішення питання щодо розблокування портів України для експорту. Фото: East News

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що США прагнуть дипломатичного вирішення питання щодо розблокування українських портів.

У разі потреби допомогти можуть і американські військові. Про це він повідомив під час пресконференції у Сінгапурі, запис якої опублікована на YouTube.

За його словами, ситуація із блокуванням експорту українського зерна дуже складна. Наслідки від цього починає відчувати весь світ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН визначили ключові проблеми з розблокування українських портів

"Якщо ви питаєте, чи можуть військові (американські - Gazeta.ua) в регіоні зробити сюди внесок, то, звичайно, ми можемо. Але ми завжди прагнемо в першу чергу досягти дипломатичного рішення, і я бачу багато енергії в цьому напрямку", - наголосив Остін.

Президент України Володимир Зеленський назвав блокування російськими терористами українських портів загрозою для світу. За його словами, Україна не допустить кораблі РФ у свої порти, зокрема, для вивезення зерна. Водночас наша держава готова виконувати експортні зобов'язання на 100%.

Зараз ви читаєте новину «Можуть втрутитися військові - глава Пентагону озвучив варіанти розблокування українських портів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі