четвер, 15 вересня 2011 14:38

Москаль: законопроект про амністію Луценка та Тимошенко ніхто не читав, але всі критикують

Москаль: законопроект про амністію Луценка та Тимошенко ніхто не читав, але всі критикують

Народний депутат Геннадій Москаль забрав з Верховної Ради свій законопроект про амністію екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Таке рішення нардеп прийняв після критичних заяв "бютівця" Андрія Сенченка, який не підтримав цей законопроект і побачив у ньому "тему з Банкової".

"Все, такого законопроекту більше немає — око Банкової осліпло", - сказав у коментарі Gazeta.ua Москаль.

Він також висловив обурення з приводу критичних заяв "бютівця". "Давайте не будемо змагатися у словоблудстві, а давайте змагатися у законопроекті. Я свій зняв. Покажіть, як ви юридично зможете це зробити", - додав нардеп.

Москаль переконаний, що його не правильно зрозуміли, оскільки ніхто власне законопроект не читав. "Завжди коментує той, хто цього закону не читав. Там не говориться про винуватість, говориться про усунення політичних перешкод до європейської інтеграції Україні. З чого в Україні все і почалося — ніхто не читав, але всі коментують", - наголосив він.

"Там взагалі не говориться про злочин, там говориться про політичну складову. Якщо ми говоримо, що ці процеси є політичними, то їх треба усунути політичними методами, а не юридичними", - пояснив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді відмовили у спробі амністувати Тимошенко і Луценка

"Таке поняття як амністія є, тільки його неправильно трактують. Амністія є політична. Це виключно право будь-якого парламенту амністувати людину. Ніхто не каже про винуватість, чи не винуватість, говориться про одне - перегорнути цю сторінку, повернутися на попередні позиції і почати з чистого аркушу. От мета цього законопроекту, - підкреслив він. - Все — забули, всіх повипускали, дали можливість їм далі займатися політичною роботою та брати участь у виборчій кампанії. Ось в чому питання".

Москаль переконаний, що якраз ситуація, яка виникла навколо цього законопроекту на "руку Банкової - всі дивляться, що у стані опозиції почалися чвари. Заради чого? Заради двох слів?".

Нардеп також пояснив, що інакше як закон про амністію назвати не можна було, бо тільки у такому форматі це мало б юридичну силу. "Можна зробити постанову Верховної Ради, але постанова не має жодних правових наслідків, а закони України мають правові наслідки. Слідчу комісію можна створити — у нас створювалися вже сотні, але ще жодна не дала якогось результату", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк хоче, щоб за перевищення влади не карали

Москаль також підкреслив, що амністія могла мати сенс лише до виголошення вироку: "Цей проект закону мало бути розглянуто на наступному тижні. От якби його на наступному тижні не було розглянуто, то немає у ньому сенсу в подальшому. Коли буде вирок, то тоді треба чекати на амністію вже на 30-ту річницю Незалежності України".

Він також наголосив, що цей законопроект вони робили виключно під Луценка, але не зазначити там і Тимошенко було неможливо. "Не написати Тимошенко — це тоді мене б з'їли ще гірше. І всі б сказали — подивіться на нього, вони тільки думають про свого лідера. Був би винуватий ще більше", - переконаний Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів посміялись над амністією ще не засуджених Тимошенко та Луценка

Він також розповів, що тепер закон перероблятимуть, але тільки під Луценка: "Будемо переробляти тільки стосовно Луценка, враховуючи його хворобу, выключно з посиланням на законодавство, вже порадимося з ним конкретно та з адвокатами".

"Хтось просто хоче показатись найбільшим патріотом. Я не знаю, чи це патріотизм, чи псевдопатріотизм, це покаже час, - резюмував він. - Лідер є лідер, а, на жаль, оточення є оточення".

Зараз ви читаєте новину «Москаль: законопроект про амністію Луценка та Тимошенко ніхто не читав, але всі критикують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі