понеділок, 03 вересня 2012 02:54

Ченці-буддисти з М'янми провели масову антиісламську демонстрацію

Ченці-буддисти з М'янми провели масову антиісламську демонстрацію
Фото ©AFP

Буддійські ченці 2 вересня провів демонстрацію в М'янмі, виступивши на підтримку пропозиції президента країни Теіна Сеіна (Thein Sein) депортувати або помістити в табори мусульман рохінджа. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Ченці, що вийшли на демонстрацію в місті Мандалай, несли плакати з гаслами, що підтримують президента М'янми і критикують посланника ООН Томаса Ойеа Кінтана (Tomas Ojea Quintana) за його виступи на захист мусульман рохінджа.

За оцінкою одного з учасників демонстрації, ченця на ім'я Вірата (Wirathu), на вулиці Мандали вийшли близько 5 тисяч ченців. За його словами, мета демонстрації - показати всьому світові, що рохінджа не належать до етнічних угруповань М'янми. Він також додав, що демонстрації повинні продовжитися ще два дні і пройти також і в інших містах М'янми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристів засудили за поцілунок Будди

У М'янмі живуть близько 800 тисяч мусульман рохінжда. Вони говорять на діалекті, близькому до поширеного в сусідньому Бангладеші бенгальському мови. У Бангладеші, в той же час, проживає всього близько 300 тисяч мусульман рохінджа. Уряд М'янми вважає рохінджа нелегальними іммігрантами з Бангладеш. За даними ООН, рохінджа - одне із найпереслідуваніших національних меншин в світі.

Зараз ви читаєте новину «Ченці-буддисти з М'янми провели масову антиісламську демонстрацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі