четвер, 08 лютого 2007 10:11

Міністр оборони США: армія повинна бути готова до війни з Росією

Новий міністр оборони США Роберт Гейтс заявив, що, окрім війни з глобальним тероризмом, Америка також може зіткнутися з небезпекою від таких країн, як Росія і Китай. Про це він сказав на слуханнях в комітеті з озброєних сил Палати представників Конгресу США, захищаючи правомочність нового бюджету США на 2008 рік.

- Нам необхідний важливий спектр військових засобів для конфліктів за участю армії, оскільки ми не знаємо, що відбудеться у таких місцях, як Росія, Китай, Північна Корея та Іран, - сказав він.

- Окрім ведення війни з глобальним тероризмом, ми повинні протистояти погрозам, з якими стикається США через ядерні амбіції Ірану і Північної Кореї і нечіткими позиціями з цих питань таких країн як Росія і Китай, які до того ж займаються збільшенням озброєння, - відзначив Гейтс.

Він підтримав проект бюджету Буша, що передбачає збільшення чисельності сухопутних військ і корпусу морської піхоти.

Глава комітету начальників штабів, що з свого боку виступив на тому ж засіданні, генерал Петер Пейсів заявив про необхідність "стежити за Китаєм".

Нагадаємо, Роберт Гейтс офіційно вступив на посаду голови Пентагону в грудні минулого року, змінивши на цій посаді Дональда Рамсфельда.

У день свого призначення на посаду голови оборонного відомства США, колишній директор ЦРУ, виступаючи перед сенаторами, розповів, що він думає про сучасну Росію і політику її керівництва.

- Володимир Путін прагне зараз повернути Росії статус великої держави, намагається відродити національну гордість і користується великою популярністю у себе вдома за те, що намагається зробити, - сказав тоді Гейтс.

На думку екс-керівника ЦРУ, Путін прагне відновити вплив Росії "на ближнє зарубіжжя" і "намагається повернути контроль над колишніми радянськими стратегічними ресурсами і підприємствами", повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Міністр оборони США: армія повинна бути готова до війни з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі