четвер, 09 листопада 2023 16:20

Міністерство освіти і науки прокоментувало скандал із Фаріон

Міністерство освіти і науки прокоментувало скандал із Фаріон
Ірина Фаріон є професоркою Львівської політехніки. Фото: Facebook.com/lvivpolytechnic

Міністерство освіти і науки підтримало вимоги студентів не співпрацювати з людьми, які не поважають захисників і захисниць.

При цьому додали, що рішення про призначення і звільнення працівників ухвалює виш. Так МОН відреагував на скандал навколо професорки Львівської політехніки Ірини Фаріон. Про це повідомили "Суспільне", які надіслали запит до МОН.

При цьому Міністерство додало, що рішення про призначення і звільнення працівників ухвалює виш.

У МОН заявили, що окрім освітньої функції університети мають завдання формувати особистість та світогляд студента.

А тому викладачі повинні не лише передавати знання молоді, а й виховувати повагу до фундаментальних цінностей. Серед них - гідність людини та повага до українських захисників та захисниць. Для цього виші мають обирати до штату тих педагогів, які самі є носіями таких ідей.

"Міністерство підтримує вимоги студентів до ЗВО не співпрацювати із людьми, які не розділяють фундаментальні цінності, як-от гідність людини й повага до наших захисників та захисниць", - сказали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повалій, "кролики", Лорак і росіяни. Хто ще досі має звання народного артиста України

У Міністерстві освіти та науки додали, що саме виші самостійно призначають і звільняють з посади викладачів і працівників освіти.

А тому університети несуть відповідальність за те, щоб ці люди були "не тільки кваліфікованими спеціалістами, але й людьми високих ціннісних орієнтирів та моральних переконань".

Керівниця центру комунікацій Львівської політехніки Наталія Павлишин повідомила "Суспільному", що позиція вишу, яку оприлюднили ввечері, 7 листопада, є незмінною.

У заяві йдеться про те, що Львівська політехніка не несе відповідальності за висловлювання працівників і студентів поза університетом.

Раніше колишня народна депутатка Ірина Фаріон звинуватила військових, зокрема бійців "Азову" та третьої ОШБр, в тому, що вони спілкуються російською мовою.

У Національному університеті Львівська політехніка заявили, що не несуть відповідальності за висловлювання своїх працівників поза навчальним закладом.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство освіти і науки прокоментувало скандал із Фаріон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі