понеділок, 04 квітня 2022 13:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Меркель відреагувала на обвинувачення Зеленського й запрошення до Бучі

Меркель відреагувала на обвинувачення Зеленського й запрошення до Бучі
Меркель проігнорувала запрошення Зеленського приїхати в Бучу. Фото: eastnews.ua

Колишня канцлерка Німеччини Анґела Меркель вважає правильним своє рішення не приймати Україну в НАТО 2008 року, попри нещодавню критику з боку президента України Володимира Зеленського.

Водночас Меркель підтримує міжнародні зусилля щодо припинення загарбницької війни Російської Федерації в Україні, заявила у понеділок речниця політкині на запит агентства DPA.

"Доктор Меркель підтримує свої рішення у зв'язку з самітом НАТО 2008 року в Бухаресті. З огляду на очевидні звірства у Бучі та інших місцях України, усі зусилля федерального уряду та міжнародної спільноти будуть на боці України. Намагання покласти край варварству та війні Росії проти України мають повну підтримку колишньої канцлерки", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін відчує наслідки": Німеччина відреагувала на геноцид у Бучі

Меркель також проігнорувала запрошення Зеленського приїхати в Бучу, де російські окупанти вбивали мирне населення.

У неділю президент України Зеленський запросив колишню канцлерку Німеччини Меркель і експрезидента Франції Ніколя Саркозі, які дружили з лідером РФ Володимиром Путіним, до Бучі. Президент закликав на власні очі побачити, до чого за 14 років призвела їхня політика поступок Росії.

Зараз ви читаєте новину «Меркель відреагувала на обвинувачення Зеленського й запрошення до Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі