неділя, 27 листопада 2011 18:02

Меркель і Саркозі хочуть змінити основні принципи Євросоюзу

Меркель і Саркозі хочуть змінити основні принципи Євросоюзу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі повідомили, що до наміченого на 9 грудня саміту Євросоюзу вони представлять свої пропозиції щодо модифікації Лісабонської угоди.

"Франція і Німеччина в найближчі дні зроблять спільні пропозиції щодо внесення змін до європейської угоди, щоб покращити управління зоною євро і домогтися більшої інтеграції та зближення економічних політик", - заявив французький президент.

Меркель і Саркозі пропонують внести поправки до договорів, що лежать в основі Євросоюзу, з тим, щоб покращити управління єврозоною.

"Наші пропозиції ставлять своєю метою відновлення довіри ринків завдяки нашим діям, - сказала Меркель. - І ми визнаємо, що безперервна і глибинна робота дозволять нам повернути цю довіру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європі потрібно 10 років, щоб бути фінансово здоровою - Меркель

За словами Ніколя Саркозі, вони запропонують "поправки, які зміцнять довіру до єврозони і приведуть до більшої інтеграції країн єврозони".

Аналітики відзначають, що боротьба за порятунок євро заходить у завершальну фазу.

"Євро ще не настав кінець, але скоро настане вирішальний момент, який призведе або до значного стрибка вперед, або ж до розвалу євро", - заявляють європейські експерти.

Зараз ви читаєте новину «Меркель і Саркозі хочуть змінити основні принципи Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі