четвер, 24 грудня 2009 13:07

Медведєв порадив майбутньому президенту України не лізти в НАТО

Медведєв порадив майбутньому президенту України не лізти в НАТО

Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія прийме будь-який вибір українського народу і сподівається, що новообраний президент України розвиватиме добрі, сердечні, навіть братські відносини з Росією.

Про це він заявив в ефірі трьох російських каналів, підводячи підсумки року.

"Якщо говорити серйозно, то звичайно у Росії там (в Україні) немає, і не може бути своїх кандидатів. Україна - це самостійна держава, суверенна держава, де президента визначить народ. І я впевнений, що він здатний розібратися і в політичній декларації, і в ході складної політичної боротьби, в якій там більше двох десятків політичних кандидатів, по-моєму", - заявив Медведєв.

"Я єдине чого б дуже хотів, щоб майбутній президент України, а ми природно приймемо будь-який вибір українського народу, це очевидно, це норма міжнародного права, був би налаштований на розвиток добрих, сердечних, навіть братських відносин з нашою країною. Щоб російську мову не кривдили і не тягнули Україну в НАТО.

Щоб дозволяли розвиватися двостороннім контактам. Щоб наші спільні економічні проекти розвивалися… мені б хотілося, щоб було таке партнерство. І мені дуже хочеться, я дуже на це розраховую, що українці зроблять правильний вибір", - додав російський президент.

proUA
Зараз ви читаєте новину «Медведєв порадив майбутньому президенту України не лізти в НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі