вівторок, 22 березня 2022 12:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведчука шукають в Україні. Інформації про перетин ним кордону немає - Венедіктова

Медведчука шукають в Україні. Інформації про перетин ним кордону немає - Венедіктова
Про те, як саме Медведчуку вдалося втекти з-під домашнього арешту, посадовиця відповіла, що знає одну із версій подій. Але поки її перевіряють Фото: прінт-скрін відео

Генеральна прокуратура перевіряє кілька версій місця переховування нардепа Віктора Медведчука.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова запевняє, що Медведчука шукають у багатьох містах, пише "Українська правда".

"Де він може бути? Є кілька оперативних версій. Не можу сказати, що ми думаємо, що він десь в Москві й ми не доберемося до нього. Ми їх відпрацьовуємо. Генеральна прокуратура не має ні оперів, ні слідства, тому ми координуємо цю діяльність і тримаємо на пульсі", - сказала Венедіктова.

Слідчі дії тривають. Венедіктова підтвердила інформацію, що є група людей, які розшукують і проводять слідчі дії. Обшуки відбуваються в багатьох містах.

Про те, як саме Медведчуку вдалося втекти з-під домашнього арешту, посадовиця відповіла, що знає одну з версій подій. Але поки її перевіряють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина Портнова з друзями Лаврова володіють нерухомістю у Москві

"Щойно я матиму результат та імена людей, які реально винні в його втечі - я це розкажу. Офіційних даних, що Віктор Медведчук перетнув кордон ми не маємо. Їх не могло й бути, тому що це історія поза законом", - сказала генеральна прокурорка.

Підозрюваного у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука оголосили в розшук. Про це в п'ятницю повідомило Державне бюро розслідувань. Суд заочно арештував Медведчука, який є кумом президент Росії Путіна. 18 березня Личаківський районний суд міста Львова обрав Медведчуку запобіжний захід - тримання під вартою. Суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР.

Зараз ви читаєте новину «Медведчука шукають в Україні. Інформації про перетин ним кордону немає - Венедіктова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі