четвер, 17 березня 2022 22:12

Родина Портнова з друзями Лаврова володіють нерухомістю у Москві
5

Анастасія Валяєва та Андрій Портнов
На Анастасію Валяєву оформили будинок на 900 кв. м у селищі Тимошкіно під Москвою. Восени 2021-го вона продала цей маєток.

Родина колишнього заступника голови Адміністрації президента Януковича Андрія Портнова має низку елітного майна у Російській Федерації.

Про це розповіли журналісти програми "Схеми".

Майно придбане після Революції гідності і оформлене на цивільну дружину Портнова Анастасію Валяєву та її матір Лідію.

Ідеться про володіння 2 тис. квадратними метрами у бізнес-центрі "Мосфильмовский" (вулиця Мосфільмівська, 38а, Москва).

Ці офісні площі належать Лідії Валяєвій та ще кільком компаніям: кіпрській "Аспрогія Трейдінг Лімітед", "Мапекс Трейдінг Лімітед", Nadstow Holdings Ltd і російській "Ирика".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуби, картини, релакс-зона і кулемет: показали палац кума Путіна Медведчука

Власницею "Ирика" є Ірина Геннадіївна Торкунова. Вона є дружиною Анатолія Торкунова - впливового у РФ дипломата.

Анатолій Торкунов - ректор МДІМВ МЗС РФ, академік російської академії наук, член колегії МЗС РФ. Крім того, він ще зі студентських років є другом міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

У свою чергу, Анастасія Валяєва і її матір Лідія також були бізнес-партнерами Портнова у словацькій компанії Leshko Group.

Анастасія Валяєва працювала в адвокатському об'єднанні "Колегія правозахисників", засновником якої був Володимир Макар - помічник нардепа Портнова. А на початку 2000-х була помічницею нардепа Володимира Пилипенка, який входив у так звану "групу Портнова".

Також володіла квартирою у Києві на Печерську в тому ж будинку, де мав нерухомість Портнов. А після Євромайдану і втечі Портнова до РФ 2014 року там же опинилася і Валяєва. У Росії Валяєва отримала російський паспорт.

На неї оформили будинок на 900 кв. м у селищі Тимошкіно під Москвою. Восени 2021-го вона продала цей маєток.

За даними, які отримали журналісти, номер телефону, яким користувалася Валяєва у Росії, підписаний як "Анастасія Портнова".

Крім того, Валяєва паркувала власне авто почергово з Портновим у Москві, зокрема під МЗС РФ протягом 2016-18 років.

Де наразі перебуває Портнов після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну - невідомо. На звернення журналістів він не відповів.

Андрій Портнов працював в Адміністрації президента Януковича у 2010-2014 роках. Відповідав у ній за юридичний супровід. Після Революції гідності виїхав в Австрію. Повернувся в Україну 19 травня 2019 року.

Торік у грудні США запровадили проти Портнова санкції.

Зараз ви читаєте новину «Родина Портнова з друзями Лаврова володіють нерухомістю у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі