субота, 05 червня 2021 02:25

Малюська пояснив, скільки діятиме закон про олігархів

Малюська пояснив, скільки діятиме закон про олігархів
Закон про олігархів діятиме 10 років. Фото: Ракурс

Закон про оліграхів після свого ухвалення у Верховній Раді діятиме 10 років.

Про це сказав міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Зокрема, Малюська заявив, що законопроект про статус олігархів "не буде діяти більше 10 років", оскільки передбачає дію тимчасового механізму.

"Протягом десяти років ті олігархи, які зрослися з владою, які купили все навколо, які впливають на рішення ключових органів державної влади, - будуть відділені від політики. Якщо вони цього не зроблять добровільно – будуть настільки несприятливі наслідки, що рано чи пізно вони захочуть зробити це добровільно", - наголосив Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малюська назвав двох претендентів у список олігархів

2 червня президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради як невідкладний проект закону "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" (№ 5599).

Законопроект визначає коло осіб, які підпадають під визначення олігарха, і встановлює правила їхніх прозорих взаємовідносин з представниками влади. Передбачено створення реєстру олігархів.

Закон має стати першим кроком до ліквідації олігархічної системи в Україні. На його основі будуть розроблені антитрастові закони, закон про лобізм та інші нормативно-правові акти, що переформатують економічні й суспільні відносини в країні.

Зараз ви читаєте новину «Малюська пояснив, скільки діятиме закон про олігархів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі