понеділок, 05 серпня 2024 05:19

Малі розриває дипломатичні відносини з Україною

Малі розриває дипломатичні відносини з Україною
Малі розриває дипломатичні відносини з Україною. Фото: Українська правда

Республіка Малі оголосила, що розриває дипломатичні відносини з Україною.

Все через нібито підтримку Києвом дій повстанців-туарегів, які нещодавно розгромили колону малійських військових та російських найманців приватної військової компанії "Вагнера", йдеться в комюніке перехідного уряду Малі.

Влада Малі вказує на те, що високопоставлений український чиновник визнав "причетність" Києва до знищення наприкінці липня повстанцями-туарегами представників малійської армії та загону російської ПВК "Вагнер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туареги в Малі співпрацюють з українськими спецслужбами - ЗМІ

У заяві наголошують, що малійський уряд з "глибоким подивом взяв до відома підривні висловлювання", якими представник ГУР Андрій Юсов "визнав причетність України" до нападу "озброєних терористичних груп", що призвело до загибелі представників армії Малі.

У комюніке звинувачується Україна у підтримці "тероризму в Африці, зокрема, в Малі", порушенні суверенітету країни, в "агресії щодо Малі", "порушенні міжнародного права, включаючи Статут ООН".

В африканській Республіці Малі повстанці-туареги завдали серйозних втрат бойовикам російської приватної військової компанії "Вагнер".

Туареги заявили про десятки вбитих та поранених серед "вагнерівців" біля алжирського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Малі розриває дипломатичні відносини з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі